– FNs klimapanel skuffer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I siste utgave av Samtiden kritiserer tidligere professor Ole Henrik Ellestad FNs klimapanel under overskriften «Vitenskapen som forsvant». Han beskylder IPCC – Intergovernmental Panel on Climate Change – for å legge ensidig vekt på forskning som støtter den rådende klimagassteorien. Klimadebatten er konsensusstyrt og kritiske røster demoniseres som «klimabøller», skriver Ellestad og kritiserer spesielt retorikken til klimajournalist Ole Mathismoen i Aftenposten.

Mannen er ingen hvilken som helst klimaskeptiker – han er tidligere direktør i Norges forskningsråd, forskningsdirektør i SINTEF og har bakgrunn i infrarød stråling.

– Man har forlatt en naturvitenskapelig måte å debattere på og fått en mer og mer politisk agenda. Kritikere møtes med sjikanøse beskyldninger som at de mangler etisk fundament og samfunnsengasjement. Slik debatten har utviklet seg er det en tragedie og en tapt mulighet til konstruktivt opplysningsarbeid.

– «Mot dumheten kjemper fortsatt selv gudene forgjeves» skriver Mathismoen om miljøskeptikere som deg. Og i Samtiden virker det som du mener mannen er totalt hjernevasket?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer