Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FNs krigsforbryterdomstol kritiserer serberne

HAAG (NTB-AFP): Sjefanklageren ved FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia, Louise Arbour, anklager den serbisk-styrte delen av Bosnia for å beskytte mistenkte krigsforbrytere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kritikken kommer dagen etter at det ble klart at to bosniske serbere som ble arrestert av britiske spesialstyrker onsdag kveld, ikke var de to etterlyste. De to arresterte ble umiddelbart sendt tilbake til Bosnia.

Arbour legger skylden på myndighetene i Republika Srpska. De nekter å arrestere personer ettersøkt for krigsforbrytelser og utstyrer ettersøkte personer med falske legitimasjonspapirer, sier hun.

- Flere av dem som er blitt arrestert av SFOR dette året, har hatt falske, offisielle identifikasjonspapirer på seg da de ble arrestert, utstedt av forskjellige myndigheter i Republika Srpska, sa Arbour.

Arbour takket de britiske soldatene som gjennomførte arrestasjonen onsdag og håpet feilen som ble begått, ikke ville avskrekke dem fra å gjennomføre flere arrestasjoner. Britiske soldater har gjennomført de fleste arrestasjonene av personer mistenkt for krigsforbrytelser.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!