Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FNs menneskerettssjef krever at Liu settes fri

Kommer med bønn til kinesiske myndigheter.

APPELL: FNs høykommissær for menneskerettigheter Navi Pillay mener at den kinesiske dissidenten og fredsprisvinneren Liu Xiaobo bør settes fri. Liu er dømt til elleve års fengsel for sitt arbeid for demokrati i Kina. Foto: REUTERS / David Mercado / SCANPIX
APPELL: FNs høykommissær for menneskerettigheter Navi Pillay mener at den kinesiske dissidenten og fredsprisvinneren Liu Xiaobo bør settes fri. Liu er dømt til elleve års fengsel for sitt arbeid for demokrati i Kina. Foto: REUTERS / David Mercado / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay, ber kinesiske myndigheter løslate fredsprisvinner Liu Xiaobo.

- Det er min mening at saken burde behandles på nytt og at Liu Xiaobo burde bli løslatt så fort som mulig, sa Pillay på en pressekonferanse i forbindelse med at det fredag er den internasjonale menneskerettighetsdagen. Samme dag er det også fredsprisseremoni i Oslo.

Pillay har tidligere blitt kraftig kritisert for å ha takket nei til å delta på fredsprisseremonien i Oslo fredag. En talsperson for kona til Liu Xiaobo mener at hun svikter sin rolle som høykommissær og at hun bøyer seg for press fra Kina ved ikke å komme.

Pillay har imidlertid vist til at hun har et tett program i forbindelse med menneskerettighetsdagen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!