FNs menneskerettssjef sier han går av

FNs menneskerettssjef Zeid Ra'ad al-Hussein, en skarp Trump-kritiker, sier han vil gå av neste år på grunn av den «nåværende geopolitiske situasjonen».

SIER OPP: Menneskerettighetssjef, Zeid Ra'ad al-Hussein, sier opp stillingen sin i FN på grunn av den «nåværende geopolitiske situasjonen». Arkivfoto: Salvatore Di Nolfi / Keystone / NTB scanpix
SIER OPP: Menneskerettighetssjef, Zeid Ra'ad al-Hussein, sier opp stillingen sin i FN på grunn av den «nåværende geopolitiske situasjonen». Arkivfoto: Salvatore Di Nolfi / Keystone / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en epost til sine ansatte skriver al-Hussein onsdag at han ikke vil søke om forlengelse når fireårsperioden hans utløper neste år.

- Å fortsette mandatet, i den nåværende geopolitiske konteksten, vil kunne innebære å måtte bøye seg og minske både uavhengigheten og integriteten til min stemme, som også er din stemme, skriver han i e-posten.

Jordanske al-Hussein, som er en skarp kritiker av president Donald Trump, begynte i stillingen som FNs høykommissær for menneskerettigheter i 2014.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer