FNs sikkerhetsråd avviste USAs Gaza-resolusjon

Etter at over 100 er drept av israelske soldater på Gazastripen.

TREFNINGER: De siste ukene har det jevnlig vært trefninger mellom demonstranter fra Gaza og israelske styrker. Her fra 20. april. Foto: Mohammed Salem / Reuters / NTB Scanpix
TREFNINGER: De siste ukene har det jevnlig vært trefninger mellom demonstranter fra Gaza og israelske styrker. Her fra 20. april. Foto: Mohammed Salem / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USA har lagt ned veto mot en FN-resolusjon som ba om at palestinere beskyttes, etter at over 100 er drept av israelske soldater på Gazastripen.

Også amerikanernes forslag ble forkastet i FNs sikkerhetsråd fredag kveld, ettersom USA var eneste medlemsland som stemte for.

Kuwait sto bak forslaget i Sikkerhetsrådet om å be FNs generalsekretær om å presentere tiltak som kunne sikre «internasjonal beskyttelse» for palestinere. Kina, Frankrike og Russland var blant ti land som stemte for resolusjonen, som ville ha krevd at den israelske hæren stanset bruken av «overdreven, uforholdsmessig og vilkårlig makt».

USAs FN-ambassadør Nikki Haley har beskrevet resolusjonsteksten som ensidig og varslet på forhånd at hun ville legge ned veto.

Et resolusjonsutkast må ha støtte fra 9 av Sikkerhetsrådets 15 medlemmer for å bli vedtatt. I tillegg må de fem faste medlemmene avstå fra å bruke veto.

Ubevæpnede demonstranter

De siste to månedene er 123 palestinere drept på Gazastripen, de aller fleste ubevæpnede demonstranter som ble skutt av israelske skarpskyttere på den andre siden av et tungt bevoktet grensegjerde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer