SKADD: Tv-bilder fra kanalen Al Arabiya channel 2. august viser syriske aktivister som bærer en skadd mann. FN er nå enige om å fordømme syriske myndigheters maktbruk. Foto: EPA/AL ARABIYA/SCANPIX
SKADD: Tv-bilder fra kanalen Al Arabiya channel 2. august viser syriske aktivister som bærer en skadd mann. FN er nå enige om å fordømme syriske myndigheters maktbruk. Foto: EPA/AL ARABIYA/SCANPIXVis mer

- FNs sikkerhetsråd enige om å fordømme Syria

På grunn av de voldelige angrepene mot sivile aktivister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd skal ha blitt enige om et utkast til en tekst som fordømmer syriske myndigheters voldelige aksjoner mot sivile demonstranter. Teksten skal stemmes over senere onsdag.

I en kopi av utkastet som nyhetsbyråene AFP og Reuters har fått tilgang til, står det at sikkerhetsrådet «fordømmer syriske myndigheters utstrakte brudd på menneskerettigheter og bruk av vold mot sivile». Teksten ber også syriske myndigheter innstendig om å opptre i tråd med internasjonal lov.

Ifølge Reuters står det dessuten at angrepene må slutte omgående, «fra alle parter i konflikten». Sistnevnte skal være for å blidgjøre Russland og andre, som har bedt om at uttalelsen må være balansert og fordele skylden for voldsepisodene i landet.

Diplomater fra sikkerhetsrådet sier til Reuters at det er stor enighet om utkastet. Nå er det sendt til medlemsstatenes myndigheter for godkjenning. Hvis ingen går imot, vil utkastet mest sannsynlig bli vedtatt senere onsdag.

(NTB)