TESTOPPSKYTING: Missilet holdt seg ifølge Japan og Sør-Korea i luften i rundt 30 minutter og tilbakela en distanse på omkring 800 kilometer før det styrtet i Japanhavet. Video: CNN Vis mer

FNs sikkerhetsråd fordømmer Nord-Koreas rakettest

Lover nye sanksjoner etter missil som skal ha fløyet 800 kilometer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd og generalsekretær fordømmer Nord-Koreas nylige test av et ballistisk missil og lover nye sanksjoner mot landet.

I en pressemelding uttrykker Sikkerhetsrådet stor bekymring for det de kaller Nord-Koreas «sterkt destabiliserende oppførsel», og krever full stans i landets atomprogram og ballistiske missiltester.

REAGERTE SLIK: Ifølge nordkoreansk propaganda reagerte diktator Kim Jong-un og militærkommandørene slik på oppskytinger. Foto: AFP PHOTO / KCNA / NTB Scanpix
REAGERTE SLIK: Ifølge nordkoreansk propaganda reagerte diktator Kim Jong-un og militærkommandørene slik på oppskytinger. Foto: AFP PHOTO / KCNA / NTB Scanpix Vis mer

Videre skriver Sikkerhetsrådet at landet øker spenningene i regionen og resten av verden raskt, og at det er høyst nødvendig at Nord-Korea viser en oppriktig forpliktelse til å stanse all aktivitet av atomprogram gjennom handling.

FNs generalsekretær António Guterres gikk tidligere mandag ut og fordømte Nord-Koreas rakettest.

- Handlingen er et brudd på sikkerhetsrådsresolusjoner og utgjør en trussel mot fred og sikkerhet i regionen, heter det i uttalelsen fra Guterres mandag. Tirsdag holder FNs sikkerhetsråd møte for å diskutere den nyeste rakettoppskytingen.

Det var søndag morgen lokal tid Nord-Korea gjennomførte nok en testoppskyting. Missilet holdt seg ifølge Japan og Sør-Korea i luften i rundt 30 minutter og tilbakela en distanse på omkring 800 kilometer før det styrtet i Japanhavet.

Nord-Korea hevder testen var vellykket.

(NTB)