Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FNs sikkerhetsråd fordømmer Nord-Koreas rakettest

Lover nye sanksjoner etter missil som skal ha fløyet 800 kilometer.

TESTOPPSKYTING: Missilet holdt seg ifølge Japan og Sør-Korea i luften i rundt 30 minutter og tilbakela en distanse på omkring 800 kilometer før det styrtet i Japanhavet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd og generalsekretær fordømmer Nord-Koreas nylige test av et ballistisk missil og lover nye sanksjoner mot landet.

I en pressemelding uttrykker Sikkerhetsrådet stor bekymring for det de kaller Nord-Koreas «sterkt destabiliserende oppførsel», og krever full stans i landets atomprogram og ballistiske missiltester.

REAGERTE SLIK: Ifølge nordkoreansk propaganda reagerte diktator Kim Jong-un og militærkommandørene slik på oppskytinger. Foto: AFP PHOTO / KCNA / NTB Scanpix
REAGERTE SLIK: Ifølge nordkoreansk propaganda reagerte diktator Kim Jong-un og militærkommandørene slik på oppskytinger. Foto: AFP PHOTO / KCNA / NTB Scanpix Vis mer

Videre skriver Sikkerhetsrådet at landet øker spenningene i regionen og resten av verden raskt, og at det er høyst nødvendig at Nord-Korea viser en oppriktig forpliktelse til å stanse all aktivitet av atomprogram gjennom handling.

FNs generalsekretær António Guterres gikk tidligere mandag ut og fordømte Nord-Koreas rakettest.

- Handlingen er et brudd på sikkerhetsrådsresolusjoner og utgjør en trussel mot fred og sikkerhet i regionen, heter det i uttalelsen fra Guterres mandag. Tirsdag holder FNs sikkerhetsråd møte for å diskutere den nyeste rakettoppskytingen.

Det var søndag morgen lokal tid Nord-Korea gjennomførte nok en testoppskyting. Missilet holdt seg ifølge Japan og Sør-Korea i luften i rundt 30 minutter og tilbakela en distanse på omkring 800 kilometer før det styrtet i Japanhavet.

Nord-Korea hevder testen var vellykket.

(NTB)