Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FNs Sikkerhetsråd kaller inn til hastemøte om voldsspiralen i Jerusalem

Skal diskutere den eskalerende voldssituasjonen.

KRISEMØTE FNs sikkerhetsråd samles fredag til et krisemøte om den økende volden mellom Israel og palestinerne. Foto: AP
KRISEMØTE FNs sikkerhetsråd samles fredag til et krisemøte om den økende volden mellom Israel og palestinerne. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FNs Sikkerhetsråd samles til et hasteinnkalt møte fredag, for å diskutere den eskalerende voldssituasjonen i Israel, melder nyhetsbyrået AFP.

Verden har rettet søkelyset mot regionen etter en rekke blodige og stadig eskalerende sammenstøt mellom Palestinere og Israelere de siste ukene. 

Oppfordrer til fred FNs generalsekretær Ban Ki-Moon har gjentatte ganger oppfordret til fred mellom de to folkegruppene, etter voldsomme sammenstøt der flere titalls mennesker har mistet livet.

Det er Jordan, som for tiden sitter i Sikkerhetsrådet, som har bedt om møtet etter at arabiske ambassadører møttes torsdag og uttrykte bekymring for den stadig mer anspente situasjonen, melder NTB.
- Et voldsomt hat Forsker Hilde Henriksen Waage ved PRIO sa til Dagbladet tidligere denne uka et tiltagende hat som følge av voldsspiralen som har utviklet seg den siste tiden. 

- På begge sider er det et voldsomt hat. Fraværet av fredsforhandling og alternative måter å håndtere konflikten på enn å ty til vold har gjort at gruppene som har kjempet for fred har blitt marginalisert, sier Hilde Henriksen Waage som minnes tider der det kunne mobiliseres demonstrasjoner for fred med flere ti tusentalls israelser.

Saken oppdateres!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!