FNs sikkerhetsråd møtes for å drøfte Gaza

FNs sikkerhetsråd er hasteinnkalt for å drøfte situasjonen på Gazastripen der over 100 palestinere ble drept i en blodig israelsk offensiv søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Diplomater ved FNs hovedkvarter sier at møtet er berammet til klokka 21.30 søndag kveld i New York (3.30 mandag norsk tid), og at det er Jordan som har bedt om møtet på oppfordring fra Palestinas president Mahmoud Abbas.

Mens regionale ledere samles i Doha i Qatar sa Abbas at den flere timer lange voldsomme offensiven mot Shejaiya på Gazastripen er en forbrytelse mot menneskeheten.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon, som er blant dem som er kommet til Qatar, fordømte søndag det han kalte det grusomme angrepet på Shejaiya og oppfordret Israel til «størst mulig tilbakeholdenhet».

- Altfor mange uskyldige mennesker dør og lever i konstant frykt, sa han på en pressekonferanse i Doha.

Også USAs utenriksminister John Kerry er på vei til regionen. Han besøker Kairo først.

En talsmann for ambulansetjenester i Gaza sier at over en tredel av de rundt 438 som er drept på Gazastripen hittil, er kvinner og barn.

Israel opplyser at 13 av deres soldater ble drept inne i Gaza søndag. Samtidig meldte Hamas at de har tatt en israelsk soldat til fange.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer