Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FNs sikkerhetsråd samlet for å diskutere svar på angrep i Syria

FNs sikkerhetsråd åpnet mandag kveld et krisemøte for å diskutere mulige tiltak etter at flere ble drept i et angivelig angrep med kjemiske våpen i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike tok initiativ til møtet, og initiativet ble raskt støttet av USA, Storbritannia og seks andre land. I forkant har USA fremmet et utkast til en resolusjon om å gjenopprette granskningen av bruk av kjemiske våpen i Syria, sier en diplomatkilde til DPA.
(Artikkelen fortsetter under grafikken)

Granskningen USA ønsker å opprette ble stanset av et russisk veto i fjor

FNs menneskerettssjef Zeid Ra'ad al-Hussein uttalte i forkant av møtet at han mente sikkerhetsrådet «for en gangs skyld burde gjøre noe».

–Et antall veldig mektige land er direkte involvert i konflikten i Syria, og likevel har de mislykkes fullstendig i å stanse denne illevarslende regresjonen mot at det er fritt fram å bruke kjemiske våpen, sa han.

–Verbal fordømmelse er åpenbart grusomt langt unna å være tilstrekkelig, sa han videre, samtidig som han langet ut mot landene i sikkerhetsrådet som har vetorett.

–Verden, og spesielt vetomaktene i sikkerhetsrådet, må våkne, og våkne raskt, sa Zeid.

Det er de permanente medlemslandene USA, Storbritannia, Frankrike, Kina og Russland som sitter med vetomakt i sikkerhetsrådet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!