BER FOR OFRENE:  Barn i et buddhistisk tempel i Kuala Lumpur  i en minneseremoni søndag for flyofrene i Ukraina. Foto: Manan  Vatsyayana, AFP/NTB SCANPIX.
BER FOR OFRENE: Barn i et buddhistisk tempel i Kuala Lumpur i en minneseremoni søndag for flyofrene i Ukraina. Foto: Manan Vatsyayana, AFP/NTB SCANPIX.Vis mer

FNs sikkerhetsråd vil fordømme nedskytingen

Avstemming mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd jobber med en resolusjon som fordømmer nedskytingen av MH17-flyet fra Malaysia Airlines

Det er australske diplomater som har laget utkastet til resolusjonen, som kan bli stemt over allerede mandag. Resolusjonen fordømmer det som tyder på å være en nedskytning av det malaysiske flyet i Ukraina, og forlanger at alle parter må samarbeide om etterforskningen.

Russiske separatister, som har kontrollen i området der flyet styrtet, har fått kritikk for å være lite samarbeidsvillige.

Separatistene har heller ikke ytret ønske om en internasjonal gransking.

— Vi garanterer for sikkerheten til internasjonale eksperter i området rundt flyvraket hvis ukrainske myndigheter legger til rette for en avtale om våpenhvile. Det bør skje umiddelbart, sier Andrei Purgin, en av talspersonene for opprørerne.

298 mennesker, deriblant 28 australiere, mistet livet i flystyrten torsdag. Søndag morgen opplyste Malaysia Airlines at de tilbyr refusjon av billetter for passasjerer som vil gjøre endringer i sine fremtidige reiseplaner.

(NTB-Reuters).

 BLOMSTER OVER VRAKDELER:  Vrakdeler ligger fortsatt spredt over et stort område nær landsbyen Grabova i østre Ukraina. Foto: Dominique Faget, AFP/NTB Scanpix.
BLOMSTER OVER VRAKDELER: Vrakdeler ligger fortsatt spredt over et stort område nær landsbyen Grabova i østre Ukraina. Foto: Dominique Faget, AFP/NTB Scanpix. Vis mer