Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FNs spesialutsending kaller attentat ulovlig

FNs spesialrapportør for utenomrettslige henrettelser stiller spørsmål ved USAs begrunnelse for å drepe den iranske generalen Qasem Soleimani.

DREPT: Statlig TV i Irak melder at lederen for den iranske revolusjonsgarden, Qasem Soleimani, ble drept i et flyangrep i Bagdad natt til fredag. Bilder fra CNN og AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet Vis mer

FNs spesialrapportør for utenomrettslige henrettelser, Agnes Callamard, kaller USAs likvidasjon av den iranske generalen Qasem Soleimani «ulovlig».

Callamard stiller spørsmål ved USAs begrunnelse om at Soleimani ble likvidert «for å forhindre framtidige iranske angrepsplaner».

- Framtidige er ikke det samme som nært forestående, som er en forutsetning i henhold til folkeretten, tvitrer spesialrapportøren.

Callamard mener USAs likvidasjon bærer preg av gjengjeldelse og påpeker at Pentagon i sin kunngjøring ikke nevner at andre ble drept i angrepet.

- Ulovlig? Absolutt, tvitrer hun.