Fnyser av Ap-frieri

SV-leder Kristin Halvorsen fnyser av forslaget om å slå sammen SV og Arbeiderpartiet. «Det ville være både strategisk og politisk dumt», sier Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV er nå større enn Ap på meningsmålingene - 18 mot 14 prosent.

Det var Arbeiderpartiets sentralstyremedlem Odd Kristian Reme som igår foreslo at Ap og SV bør slå seg sammen. Og Remes sentralstyrekollega, stortingsrepresentant Bjørgulf Froyn, er positiv og «prinsipielt for en venstrekraft i Norge».

- Det er ingenting som tilsier at et sammenslått parti bedre vil kunne utfordre Høyre og Frp. Arbeiderpartiet må først finne ut hvor de skal, og så utfordre sentrum og høyre-siden, sier Halvorsen.

Andre SV-tillitsvalgte er ikke fullt så diplomatiske og karakteriserer forslaget som latterlig, helt ualminnelig dårlig og et nytt utslag av panikkartede utspill fra et parti dyp krise.

Jens vil samarbeide

Halvorsen peker på at SV og Ap er dypt uenige i en rekke sentrale politiske spørsmål: Blant annet miljø og utenriks, i tillegg til at partikulturen er fundamentalt forskjellig.

Arbeiderpartiets katastrofemåling og Sosialistisk Venstrepartis rekordmåling kan likevel føre til nærmere samarbeid mellom de to partiene.

Parlamentarisk leder og kommende leder, Jens Stoltenberg, sa etter målingen at han ikke ser for seg noen sammenslåing med SV, men han åpner for et tettere samarbeid.

- Etter valget krabbet vi litt oppover, men så begynte de interne diskusjonene som helt klart ikke har falt heldig ut. Nå må vi slutte å skape denne typer problemer for oss selv, sier han.

<B>AP + SV:</B> - Strategisk og politisk dumt, sier SV-leder Kristin Halvorsen.