Fnyser av hans elleville drapsforklaring

23-åringen er mistenkt for å ha drept tre unge kvinner i vår. Politiet stiller seg tvilende til mannens forklaring av hva som skjedde.

SIKTET: En 23 år gammel mann bosatt i Virginia i USA er siktet for å ha drept tre unge kvinner. Foto: Politiet
SIKTET: En 23 år gammel mann bosatt i Virginia i USA er siktet for å ha drept tre unge kvinner. Foto: PolitietVis mer

I løpet av 18 dager ble tre unge kvinner fra tre forskjellige amerikanske delstater brutalt drept. Mandag ble det kunngjort at en 23 år gammel mann er mistenkt for drapene, og politiet peker ham ut som en seriemorder.

23-åringen jobbet i et omreisende karneval som turnerer på den amerikanske østkysten. Det var i forbindelse med sitt virke at han kom i kontakt med Athina Hopson (25), Elizabeth Marie Vanmeter (22) og Joslyn Alsup (17), og han skal så ha lurt dem med til sitt hjem i Mendota i delstaten Virginia.

Faren til sistnevnte skal ifølge Washington Post ha jobbet med 23-åringen på karnevalet.

- Vanskelig for å tro

I forkant av mandagens pressekonferanse, skal den unge mannen mistenkt for drapene ha sittet i lange avhør.

Politiet fant liket av to av kvinnene på 23-åringens eiendom. Det siste liket har de foreløpig ikke funnet, men han hevder at alle episodene dreier seg om uhell.

Vanmeter skal ha blitt skutt ved et uhell etter en krangel, Alsup skal ha blitt skutt da 23-åringen forsøkte å drepe et dyr i skogen utenfor hjemmet hans, og Hopson skal ha blitt skutt ved et uhell da han snublet.

På spørsmål fra politiet om hvordan han forklarer at Hopson ble skutt to ganger, har han ifølge myndighetene forklart at han snublet på nytt. Disse forklaringene stiller ikke politiet videre lit til.

- Det har vi vanskelig for å tro på, sa sheriff Fred Newman på en pressekonferanse i går.

Risikerer dødsstraff

Det siste drapet skal ha funnet sted 17. mars. To dager seinere havnet 23-åringen i en alvorlig bilulykke da han havnet i motsatt kjørefelt og frontkolliderte med en skolebuss.

Han ble fraktet til sykehuset der han ble behandlet for brudd i både armen, beinet og hofta, og kort tid etterpå la han ut et bilde på Facebook der han fortalte vennene sine om uhellet.

Blant ønskene om god bedring i kommentarfeltet, var det også en melding fra faren til Athina Hopson som lurte på om han hadde sett datteren hans da hun var sist sett sammen med ham. Den meldinga svarte han aldri på.

23-åringen sitter nå fengslet i Southwest Virginia Regional Jail, og statsadvokaten har uttalt at det er mulig de vil argumentere for dødsstraff. Det er foreløpig ikke kjent om den siktede har fått oppnevnt en advokat.