Fnyser av renteoppgangen - boligprisene skal opp

- Det er en grunn til at renten settes opp, sier Terje Tinholt i Tinholt Eiendom.

LAR SEG IKKE SKREMME: Tidligere eiendomsmegler Terje Tinholt frykter ikke renteoppgangen fra Norges Bank. Foto: Eivind Yggeseth.
LAR SEG IKKE SKREMME: Tidligere eiendomsmegler Terje Tinholt frykter ikke renteoppgangen fra Norges Bank. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

(Hegnar.no): Norges Bank har i dag besluttet å heve styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 1,25 prosent. Det var akkurat som ventet.

En som ikke lar seg stresse av dagens renteoppgang er Terje Tinholt i Tinholt Eiendom.

Gode tider

- Det er en grunn til at renten settes opp, og det er at det er god driv i økonomien. Samtidig er renten på rekordlave nivåer som jeg personlig tror vil vedvare over lang tid, sier Terje Tinholt i Tinholt Eiendom til Hegnar.no.

Boligutvikleren tror Norges Bank setter opp renten én, kanskje to ganger til, uten at det vil føre til store problemer i boligmarkedet.

- Det er svært god investering å kjøpe bolig sett i forhold til risk/reward. Eiendommer i sentrale områder vil stige mer enn hva lånekostnadene stiger, slår Tinholt fast.

- I tillegg kommer selvsagt tilbud og etterspørsel inn i bildet. Jeg er redd det blir enda mer skjevt de neste åra. Vi ser allerede konturene av for lite nybygg i markedet, sier Tinholt til Hegnar.no.

2,5 prosent prisvekst i Oslo?

- Hvor mye tror du boligprisene i Oslo vil stige i 2019?

- De vil stige 2,5 prosent i 2019, sier Tinholt.

5. juni kom tall fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi som viste at boligprisene steg 0,7 prosent på landsbasis i mai. Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,5 prosent.

Boligprisene er dermed 1,8 prosent høyere enn for ett år siden, og 12-månedersveksten er dermed ned fra 2,2 prosent i april.

Andre økonominyheter:
Sissener innrømmer: Jeg er meget nervøs
Meklerhus: Denne aksjen bør kunne stige 44 prosent