Coronaviruset:

Fnyser av Trumps virus-uttalelse

Spredningen av coronaviruset kommer til å avta på grunn av «varmen», sier USAs president Donald Trump. Det får en smittevernekspert til å himle med øynene.

BORTE I APRIL: USAs president Donald Trump fortalte mandag kveld at «folk tror» at coronaviruset vil forsvinne i april på grunn av «varmen». Video: Ap / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump kommenterte mandag kveld norsk tid den pågående og globale krisa forårsaket av Wuhan-viruset, det såkalte coronaviruset.

Trump sa følgende under en pressekonferanse i Det hvite hus.

«En rekke folk tror at viruset vil gå vekk i april med varmen. Samtidig som varmen kommer inn. Det går typisk vekk i april».

Hvilke folk Trump sikter til, vites ikke, men de er neppe eksperter på smittevern, mener Jörn Klein. Han er førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og ekspert på nettopp smittevern.

- Det er bare tull og vås, sier Klein til Dagbladet om Trumps virus-uttalelser.

Over 40 000 smittet

Han forteller at det ikke finnes «noe belegg for de påstandene» som Trump videreformidlet til offentligheten mandag kveld.

- Det kommer ikke til «å gå vekk» på grunn av «varmen», og vi ser nå en økt spredning av Wuhan-viruset over hele kloden. Vi vet fortsatt for lite om viruset til å kunne si når spredningen vil avta, sier Klein.

Sky News skriver at det mandag kveld er registrert 910 dødsfall i verden som er forårsaket av coronaviruset. 908 av dødsfallene har funnet sted i Kina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer