Fød barn - få gratis hus

Lokale myndigheter sør i Russland tilbyr gratis bolig til par som får tre barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I landsbyen Ahtubinsk, sør i Russland, sitter Alexei Furik og prøver å administrere en fattig region. De som ikke flytter, føder ikke barn, og i fjor døde det 450 flere enn det ble født. Furik frykter for regionens framtid hvis avfolkingen fortsetter, og har satt i gang et oppsiktsvekkende program for å få folk til å føde barn.

Fød minst tre barn i løpet av fem år, så får dere gratis hus av oss, er tilbudet hans til regionens fertile krefter.

- Etter Sovjetunionens fall har vi mistet to prosent av befolkningen vår i året. Regjeringen og presidenten snakker ofte om problemet, men de gjør ikke noe. Derfor bestemte vi oss for å gjøre noe på egen hånd, sier Furik til den britiske avisa The Daily Telegraph.

De lokale myndighetene annonserte etter interesserte par i begynnelsen av 2002, og så langt har de fått ti par med på opplegget. Kravene er enkle. De må være under 30 år, fruktbare, og mannen må ikke misbruke dop eller alkohol. Får de tre barn i femårsperioden, er huset gratis. Får de bare to barn, må de betale halve huset selv, og blir det bare ett barn må de betale to tredeler av huset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer