Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fødekaos

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sykehus vil ha flest mulig fødsler gjennom systemet på kortest mulig tid. Det oppleves som frustrerende for mange kvinner som nettopp har vært gjennom en fødsel, sier Ingeborg Altern Vedal i aksjonsgruppa «Fødekaos» til NRK. Iveren etter å kvitte seg med barselkvinnene gir kvinnene følelsen av å være en byrde og en kasteball, hevder Vedal, som får støtte fra barnelegeforeningens leder Leif Brunvand.

• Når sykehus skal tjene penger på pasientene blir det selvsagt et økonomisk press på sengene for å få flest mulig pasienter gjennom systemet. Av de 56 756 barna som ble født i fjor fikk livet sikkert en god start for de fleste, men sykehusforetakenes inntektsfokus står i grell kontrast til en rekke fødendes behov. Ikke alle har det nødvendige bakkemannskapet hjemme, og noen er redde. Det handler i hovedsak ikke om syke kvinner, men om kvinner som skaffer Norge nye generasjoner skattebetalere. At disse får en best mulig start i livet burde være en selvfølge i det søkkrike Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!