Fødende evakuert fra sykehusbrann

Fyr i trappesjakt ved sykehuset i Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere høygravide kvinner på fødeavdelingen ved Sørlandet sykehus i Arendal er evakuert i ettermiddag etter en omfattende brann ved sykehuset.


- Vi fikk melding om brannen like etter klokka 16. Det brenner på eller rundt taket i 4. eteasje der fødeavdelingen ligger. Alle de fødende er evakuert over til pasienthotellet på sykehuset, opplyser operasjonleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Det er stor røykutvikling fra brannen, og ved 17-tiden var brannmannskapene fortsatt i gang med å få kontroll over ilden.

Brannen skal ha oppstått i en trappesjakt ved mottakelsen til fødeavdelingen, som ligger øverst i det fire etasjer høye bygget.

- Det er lagt ny takpapp i dag. Vi tror denne har tatt fyr etter at håndverkerne hadde reist, sier teknisk vakt Stein Erik Terjesen ved sykehuset i Arendal til Dagbladet.no.

Brannmannskapene skar seg gjennom taket for å komme nærmere brannstedet.

- Vi har full kontroll nå. Brannen er slukket. Men vi vil holde vakt i natt for å sikre at det ikke blusser opp igjen, sier Terjesen litt over klokka 17 i ettermiddag.

Han forteller at brannen skapte bekymring blant de vordende mødrene.

 RØYKLAGT:  Fødeavdelingen ved Sørlandet sykehus var fortsatt røyklagt etter at brannen var under kontroll. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD.
RØYKLAGT: Fødeavdelingen ved Sørlandet sykehus var fortsatt røyklagt etter at brannen var under kontroll. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD. Vis mer

- Kan skjønne at folk ble engstelige. Derfor bestemte vi oss for å flytte dem, sier Stein Erik Terjesen til Dagbladet.no.

Fødende evakuert fra sykehusbrann
STARTET MED TAKTEKKING: Brannsjef Jan Kongsvik på taket av 4. etasje der sykehusbrannen i Arendal spredte seg.