VALGDAG: For noen er det viktigere å stemme enn andre. Dette bildet er fra Colombus i Ohio. Foto: Reuters
VALGDAG: For noen er det viktigere å stemme enn andre. Dette bildet er fra Colombus i Ohio. Foto: ReutersVis mer

Fødende kvinne stemte på vei til sykehuset

Førstegangsvelger og førstegangsfødende møtte opp i valglokalet med veer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At fødselen allerede var i gang, hindret ikke førstegangsvelger Galicia Malone i å stemme. Hun troppet opp i valglokalet i Chicago, med veer.

- Jeg har aldri stemt før, så dette var en viktig dag for meg og for min datter, sa Malone til amerikanske medier tirsdag.

19-åringen har hele tiden visst at hun skulle bruke stemmeretten sin på valgdagen. Men da de første veene kom natt til tirsdag, ble det klart at denne dagen skulle bli viktig for førstegangsvelger og førstegangsfødende Malone på alle måter.

For hun lot seg ikke hindre av at fødselen var i gang. På vei til sykehuset stoppet hun ved valglokalet og fikk stemt, selv om veene var sterke og kom med fem minutters mellomrom.

- Jeg forsøkte å lese stemmesedlene og puste, lese og puste. Det var det jeg hele tiden sa til meg selv: Les og pust, les og pust!

Malone klarte både å velge riktig stemmeseddel og legge den i urnen. Og det fortjener hun honnør for, mener de lokale valgmyndighetene.

- Jeg tar hatten av for henne fordi hun ikke lot noe hindre henne i å stemme. For et strålende eksempel, sier David Orr i lokaladministrasjonen Cook County.

(NTB)