Føder mannens barn tre år etter hans død

LONDON (Dagbladet): Tre år etter at hennes mann Stephen Blood døde, er Diane (33) gravid, og barnets far er Dianes avdøde ektemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne saken har vært oppe i rettsapparatet, og det er først etter en lang og kostbar kamp at Diane Blood er gravid med sin avdøde ektemann.

Stephen Blood døde som følge av hjernehinnebetennelse. De to ble enige om at Diane skulle forsøke å bli gravid mens han var ved bevissthet. Da Stephen Blood gikk i koma, ble fertilitetseksperter kontaktet og sæd ble hentet ut av hans kropp.

Diane Blood er nå i lykkelige omstendigheter, og hun opplyser at hun har termin på nyåret. Seinere måtte Diane Blood gå rettens vei for å få tillatelse til å bli gravid. Dette lyktes hun ikke med i hjemlandet Storbritannia.

I hjemlandet kan bare kvinner som har en skriftlig tillatelse fra en avdød ektemann bli gjort gravide ved hjelp av hans sæd.

I fjor tok hun kontakt med en klinikk i Brussel i Belgia. Etter ni måneders vurdering ga sykehuset beskjed om at de ville la henne gjennomgå fertilitetsbehandling.

Diane har brukt 600 000 kroner på å vinne fram med sin kamp.

Mange har hjulpet henne finansielt. Nå kommer det etterlengtede barnet, og Stephen Blood blir far - tre år etter sin tragiske død!