Fødsel startet på t-banen

Det ble full stopp på t-banen da en kvinne startet å føde i vogna ved Borgen stasjon vest for Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 13.25 fikk togføreren på linje 2 mellom Østerås og Ellingsrudåsen beskjed fra passasjerene om at en fødsel var i gang. Han ringte straks til ambulanse og togledersentralen.

- Kvinnen hadde startet å føde. Togføreren handlet raskt, kontaktet hjelpepersonell og kjørte direkte til Majorstua stasjon. Der stoppet han og ventet på ambulansen, sier informasjonssjef i Oslo sporveier, Bjørn Rydmark, til Dagbladet.no.

Da Dagbladet.no var i kontakt med avdeling Fødebarsel A ved Ullevål sykehus ved 21-tida i kveld, ble det opplyst at det ikke hadde vært noen komplikasjoner med fødselen.

- Men kvinnen mistet veska si med alle pengene i alt oppstyret på t-banen, sier en jordmor ved avdelinga til Dagbladet.no.

- Rekruttering

T-banen med den fødende kvinnen stod i 15 minutter på Majorstua før ambulansen kom til stedet.

- Vi vet ennå ikke helt sikkert om kvinnen fødte på t-banen. Det er imidlertid klart at fødselen var godt i gang da ambulansen var på plass. Dette kalles rekruttering, ler informasjonssjef Rydmark.

Kvinnen ble kjørt til Ullevål sykehus klokka 13.45. Oslo Sporveier vet foreløpig ikke om kvinnen fødte en gutt eller jente. - Det ønsker vi å finne ut. Dette er nok verdt en oppmerksomhet fra sporveienes side, sier Rydmark.

All t-bane-trafikk i østgående retning ble stoppet i 15 minutter på grunn av fødselen.

- Heldigvis var ingen passasjerer sure denne gang. Alle tok dette på en humoristisk og ok måte, sier informasjonssjefen.

Ifølge informasjonssjef Rydmark er dette første gangen at en fødsel har blitt satt i gang på en t-bane.

- Jeg har hørt om fødsler på tog og fly. Men jeg mener at vi aldri har opplevd en fødsel før, smiler Rydmark.