Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fødselen er i gang

Prinsesse Märtha Louise ble innlagt rundt 15.00 i dag. Ari Behn er med på sykehuset. - Jeg gleder meg! sier Marianne Solberg Behn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Märtha Louise ble innlagt ved 15-tiden i dag, og fødselen er nå i full gang i tredje etasje på Rikshospitalet i Oslo.

- Jeg kan bekrefte at prinsesse Märtha Louise er lagt inn på Rikshospitalet. Det skjedde omkring 15.00 i dag, sier informasjonssjef Wenche Rasch til Dagbladet.no.

Hun er selv på Rikshospitalet og opplyser at Ari Behn er med på sykehuset.

- Om det står bra til?

- Alt er normalt. Hvor bra kan man ha under en fødsel? Har du født noen gang, spør en leende Rasch, som får avkreftende svar.

- Det er vel derfor du stiller slike spørsmål da, svarer informasjonssjefen.

Inn bakveien

Prinsessen ankom sykehuset i privatbil i dag. Hun brukte ikke den vanlige inngangen, men ble ført inn i via en av de to nødtugangene på baksiden.

Sikkerheten er nå økt ved Rikshospitalet. Det står synlige vakter ved inngangen til Mor og barn-klinikken. Kong Harald er på Slottet og venter på en meddelelse. Dronning Sonja var i London da meldingen om at fødselen var i gang nådde henne. Hun kommer til Oslo i dag og ankommer Gardermoen i kveld.

Prinsessen ligger nå til observasjon i tredje etasje. Her skal hun også føde. Etter fødselen skal hun flyttes opp i fjerde etasje for å hvile ut. Normalt blir nybakte mødre i tre - fire dager på sykehuset.

Da prinsesse Märtha Louise ble født i september 1971, gikk det rundt ti timer fra kronprinsesse Sonja var innlagt til prinsessen var født.

Bestemor spent

Aris mamma Marianne Solberg Behn befinner seg i Moss. Hun er tydelig spent.

- Jeg vil ikke si noe nå, jeg vil vente til det er over, sier hun og legger til:

- Det er spennende. Jeg gleder meg selvfølgelig!

- Nå venter vi bare i spenning. Den vordende bestefar gleder seg veldig, sier Olav Bjørshol, Ari Behns far, til NTB.

Han sier det eneste som betyr noe nå er at alt går bra.

Slottet vil først komme med ytterligere opplysninger når fødselen er overstått.

Professor og klinikksjef Thomas Åbyholm, seksjonsoverlege Tore Henriksen og overjordmor Berit Rønnes skal være med på fødselen.

Det har i løpet av svangerskapet ikke blitt gitt en eksakt dato for terminen, men fødselen var ventet nå. Babyen skulle ifølge Slottet komme i månedsskiftet april/mai.

En gledelig melding

I fjor høst var det flest spekulasjoner omkring en eventuell familieforøkelse hos kronprinsparet. Så kom meldingen 21. oktober i fjor fra Slottet. Det var prinsessen og Ari Behn som skulle bli først ute.

"Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har den glede å kunne meddele at de venter barn. Prinsessen har termin i månedsskiftet april/mai neste år, og fødselen vil finne sted på Rikshospitalet i Oslo. Den vordende mor er i fin form og det forventes et normalt svangerskap. Det kan bli enkelte endringer i Prinsessens offisielle program i tiden fremover."

Hemmelig navn

Prinsessen sa på pressekonferansen på Maihaugen i forrige uke at det ikke er bestemt hva barnet skal hete. Men foreldrene satser på et slektsnavn. Det er klart at barnet får etternavnet Behn etter sin far.

- Det er hyggelig å holde en tradisjon i hevd, og vi har mange navn å velge mellom, sa prinsessen i påsken, og lovte å informere når tida kommer.

Det antas at paret kommer til å kalle opp barnet etter noen i familien. Velger foreldrene å følge kongelig tradisjon blir det nok flere fornavn til barnet, og antakelig ett etter Behn-familien også.

Naturlig fødsel

Prinsessen har tidligere sagt at hun ikke vil forskjellsbehandles. Hun skal føde på Rikshospitalets kvinneklinikk på et familierom. En provisorisk skillevegg skal etter planen settes opp.

Ifølge Se og Hør skal tre store familierom være stilt til prinsessens disposisjon ved sykehuset, ett som soverom for Märtha og Ari og deres nyfødte baby, og to som spesialinnredete oppholdsrom for besøkende familie og venner. Ukebladet skriver også at prinsessen skal ha bedt om akkupunktur som smertelindring, istedenfor mer tradisjonell bedøvelse.

Den vordende faren har på forhånd sagt at han skal være med under fødselen, som han har vært opptatt av skal foregå så naturlig som mulig. Behn har også deltatt på fødselskurs i regi av Rikshospitalet.

- Jeg hadde trodd det skulle være mirakuløst hele tiden, det er det jo også, men samtidig er det så naturlig. Men det er godt det tar litt tid, selv om jeg kjenner meg veldig klar for å bli far, sa Behn til Aftenposten i februar.

PÅ VEI:</B> Prinsesse Märtha er innlagt på Rikshospitalet.
<B>FØDEKLINIKKEN:</B> Prinsesse Märtha Louise ligger nå til observasjon i tredje etasje på Rikshospitalet. Her skal hun også føde.
KOM INN BAKVEIEN: Prinsesse Märtha Louise ankom Rikshospitalet i privatbil omkring 15.00 i dag.
BESTEMOR:</B> Marianne Solberg Behn sier til Dagbladet.no at hun gleder seg veldig til å bli bestemor. Solberg Behn oppholder seg hjemme i Moss for øyeblikket.
SMILENDE INFORMASJONSSJEF:</B> Wenche Rasch venter spent på Rikshospitalet i ettermiddag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media