Fødselen var i gang - ble sendt hjem

Laura Beyloun hadde hatt veer i 15 timer, og var ei uke over termin. Likevel ble hun skysset ut av fødestua. To timer seinere lå Noah nyfødt i sofaen hjemme i stua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): Foreldrene Mohammed og Laura Beyloun er stolte over sin lille solstråle, men er fortsatt fortørnet etter opplevelsen ved Aust-Agder sentralsjukehus i Arendal.

- Det går bare ikke an. De sa at jeg skulle stole på legen, at han visste best. Men hvordan kan jeg det nå, etter det som skjedde? sier Laura Beyloun.

Fikk sovetabletter

Ekteparet Beyloun har vært gift i to år, og gledet seg stort til å få sitt første barn sammen i november. Men gleden ble raskt erstattet med fortvilelse og redsel.

Natt til 9. november våknet Laura opp med veer. Etter mange timers veer, ei uke over termin, bar det rett på sjukehuset. Der ble det konstatert at åpningen var to centimeter.

Noen timer seinere hadde den økt til nærmere fem. Men etter i alt 15 timers veer fikk hun opplyst av lege og jordmor at veene var falske.

- Jeg gjorde dem oppmerksom på åpningen, og at jeg blødde. Jeg var helt sikker på at barnet var på vei. Men de bare sendte meg hjem, sier Laura. Med seg fikk hun en sovetablett.

Var redd

- De bad meg dra hjem, ta en tablett og legge meg i badekaret. Jordmora hevdet at fødselen ikke kom til å skje på enda ei uke, forteller 30-åringen til Dagbladet.

Men bare to timer etter at ekteparet ble sendt hjem fra sjukehuset, kom lille Noah til verden, på sofaen hjemme i stua. 3450 gram og velskapt.

- Det hele skjedde i løpet av fem minutter. Vi rakk ikke fram til ytterdøra engang, sier Laura.

Ekstra sint ble ektemannen Mohammed som brådebuterte som «jordfar».

- Jeg var redd, forteller Mohammed.

- Du var veldig redd, smiler Laura.

Da fødselen var vel overstått, kom det en ambulanse hjem til familien på Løddesøl utenfor Arendal. Med i bilen var den samme jordmora som hadde skysset Laura hjem et par timer tidligere.

- Ja, denne lillegutten lurte oss godt, sa hun, ifølge Laura og Mohammed.

Beklager

Ekteparet Beyloun er opprørt over den behandlingen de fikk. Like før jul skrev de et langt brev til sentralsjukehuset. De har ennå ikke fått svar. Først da saken ble kjent gjennom lokalavisa Agderposten i går, kom beklagelsen. Aust-Agder sentralsjukehus mener imidlertid at klagen fra ekteparet blir tatt alvorlig.

- Denne gangen ble det feil, og det må vi stå for. Det som skjedde her, ønsker vi ikke å tillate, sier avdelingsoverlege Arild Kloster-Jensen til Agderposten.