Fødselsvekt: 450 gram

Kaven overlevde 50 blodoverføringer og en kjøttetende bakterie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Victoria Simmonds (25) fødte Kaven etter bare 23 ukers svangerskap, veide sønnen bare litt over 450 gram.

Legene trodde ikke den lille gutten skulle overleve. Han var så skjør at ribbena hans brakk fordi det var så anstrengende for han å puste. I tillegg brakk han begge bena når bleien hans ble skiftet.

Mens Kaven kjempet for livet, fikk han dessuten en kjøttetende bakterie i magen, og han måtte gjennomgå seks smertefulle operasjoner og 50 blodoverføringer, skriver Daily Mail.

Ble døpt

Kaven ble født i mai i fjor, og legene trodde ikke han skulle overleve den første natten. Men de kjempet for å få de underutviklede lungene hans til å fungere, og mirakuløst nok overlevde Kaven.

Etter fem dager fikk han den kjøttetende bakterien Necrotising-Fasciitis i magen, og han trengte en akutt operasjon for å fjerne deler av tarmen.

- Vi var så redde for han. Vi døpte han før operasjonen fordi legene trodde ikke han skulle klare seg. Så satt vi bare og ba om at han måtte holde ut, sier Victoria Simmonds.

Gutten fikk navnet Kaven, som betyr «kjekk» på gaelisk.

KNØTTSMÅ HENDER: På mirakuløst vis overlevde Kaven flere operasjoner. Det lille nurket veide bare 450 gram da han ble født. Foto: Worldwidefeatures.com
KNØTTSMÅ HENDER: På mirakuløst vis overlevde Kaven flere operasjoner. Det lille nurket veide bare 450 gram da han ble født. Foto: Worldwidefeatures.com Vis mer

Leke-kenguru

Mageoperasjonen varte i nesten tre timer, men selv etter den var ikke Kavens kamp for livet over.

Det viste seg at både ribbena og bena til det lille nurket var brukket.

- Han var så skjør at legene trodde bena hans brakk da vi løftet dem for å skifte bleie på han, sier moren.

For Kaven var så bitte liten. Selv lekene han fikk, ble for store for han.

- Vi kjøpte en kenguru til han, men den var så mye større enn Kaven, så en av sykepleierne tok ut kengurubabyen slik at han kunne ha den ved siden av seg i stedet for.

Flere operasjoner

Kaven ble operert i hjerteklaffen i juli. Så måtte han gjennom en laserbehandling for å redde synet.

Fødselsvekt: 450 gram

Han er en av de tidligst fødte babyene i Storbritannia. Ikke før etter seks måneder på sykehus, fikk han lov til å reise hjem.

Likevel var den stolte moren hele tiden overbevist om at den lille hjerteknuseren hennes ville overleve.

- Da han la den lille hånden sin over min, visste jeg at han kom til å overleve. Han gir ikke opp, sier hun.

Fremgang

Nå er Kaven ti måneder og han veier nesten syv kilo. Han har akkurat klatret seg opp til å bruke klær for tre måneder gamle babyer, og han vil trenge fysioterapi til han blir fem år.

- Han er så liten at noen tror han er nyfødt. Han det går utrolig bra med han, og vi er svært begeistret over fremgangen hans, sier moren.

Kaven ble født bare åtte dager etter den tidligst fødte babyen i verden. Amillia Taylor ble født i Florida etter bare 21 uker og seks dager i magen på moren.

STOR GUTT: Kaven har nå blitt ti måneder, og han veier nesten syv kilo. Men mamma Victoria og kjæresten Lawrence Gainey må fortsatt kle på gutten klær som egentlig skal passe tre måneder gamle babyer.
BRAKK BENA: Kaven var så skjør at bena brakk da de ble løftet for å skifte bleie.
BAMSEN: Kaven var ikke mye større enn babyen til leke-kenguru han fikk av mamma.
OVERLEVDE: Legene trodde ikke engang Kaven kom til å overleve den første natten.