Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Født inn i smittefrykt

Tre spedbarn som er født av SARS-smittede mødre blir holdt i isolat i Hong Kong. Tilstanden deres er alvorlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre nyfødte blir behandlet på akuttavdelingen ved sykehuset. De ble født ved keisersnitt, og har vist symptomer på SARS. De foreløpige testene er negative, men barna har komplikasjoner som kan knyttes til sykdommen, opplyste helsemyndighetene i Hong Kong på en pressekonferanse i dag.

- Vi overvåker tilstanden deres hele tida, og vi behandler dem som om de er smittet, sier sjef for sykehuset, Liu Shao-haei til nyhetsbyrået AP.

Døde

Barnas tilstand er alvorlig, men Shao-haei vil ikke kommentere hvilke symptomer de har. En lege som jobber nært med barna sier de har hatt pusteproblemer og at de har symptomer som minner om SARS.

Alle de tre barna ble født før termin, og en av mødrene døde av SARS to uker etter fødselen. Sykehuset ville ikke kommentere tilstanden til de to andre mødrene.

Liu Shao-haei fortalte de frammøtte pressefolkene at legene vurderer å gi barna en sterk medisincocktail bestående av ribavirin og steorider. Medisinen er bare brukt på voksne pasienter, og sykehuset vil ikke bruke cocktailen før de eventuelt får bekreftet at spedbarna har SARS.

Lite informasjon

Shao-haei ville ikke svare på spørsmål om de fryktet at barna kunne bli skadet av den sterke medisinen.

Hong Kongs helseminister Margaret Chan sier at legene har svært lite informasjon om hvordan de skal behandle barn med SARS.

Så langt er 94 mennesker i Hong Kong drept av viruset, og 1402 folk er bekreftet smittet. På verdensbasis har dødsviruset krevd 211 liv, og 3800 er smittet.

En sykehusansatt gjør seg klar til å behandle SARS-pasienter i Qingxu.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media