Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Født med to ansikter, to munner og fire øyne

Den nyfødte jenta feires som reinkarnert gud i indisk landsby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Foreldrene Vinod og Sushma Singh fra landsbyen Sani, 50 kilometer nordøst for New Dehli i India, sier deres seks dager gamle datter er «en gave fra Gud».

Og i landsbyen har folk mottatt nyheten om det uvanlige barnet med jubel og tilbedelse.

De danser, synger og strømmer til familien med gaver og penger for å feire det de mener er reinkarnasjonen av den indiske guden Ganesha.

Til gjengjeld håper de på den nyfødte jentas velsignelse, melder EPA.

- I fin form

Legene som overvåket fødselen opplyser at jenta, som ennå ikke har fått noe navn, synes å være i fin form. Likevel mener de babyen må gjennomgå en rekke tester for å avgjøre om hennes tilstand vil føre med seg helseplager senere i livet.

Legene tør heller ikke si noe om jenta vil komme til å kunne spise og fungere på normalt vis.

For bare to år siden ble en annen indisk jente hyllet som reinkarnert guddom på den indiske landsbygda. I den fattige Bihar-regionen ble vesle Lakshmi Tatma født med fire armer og fire bein.

HYLLET: Denne seks dager gamle indiske jenta er født med to ansikter. Hun blir tilbedt blant folk på landsbygda som reinkarnasjonen av guden Ganesha. Foto: HARISH TYAGI/EPA
HYLLET: Denne seks dager gamle indiske jenta er født med to ansikter. Hun blir tilbedt blant folk på landsbygda som reinkarnasjonen av guden Ganesha. Foto: HARISH TYAGI/EPA Vis mer

Vellykket operasjon

Det åttelemmede spedbarnet ble tilbedt blant lokale innbyggere som reinkarnasjonen av den hinduistiske, firearmede guden Vishnu. Lakshmi Tatma gjennomgikk i november i fjor en 27 timer lang operasjon, der tvillingkroppen ble fjernet.

Operasjonen var vellykket og den vesle jenta har tatt sine første små skritt på egne bein.

- Det skal bli flott å se vår datter med en normal kropp. Vi har vært svært bekymret for framtida hennes, sier faren Shambhu, ifølge Fox News.

image: Født med to ansikter, to munner og fire øyne
STRØMMER TIL: Folk i den indiske landsbyen Sani vil alle se «mirakelbarnet».
GIR PENGER: Landsbyfolket overøser det spesielle spedbarnet med pengegaver i håp om å få hennes velsignelse.
FIRE ARMER OG FIRE BEIN: Lakshmi Tatma gjennomgikk i november i fjor en førti timer lang operasjon, der tvillingkroppen ble fjernet. På landsbygda mente mange at hun var reinkarnasjonen av guden Vishnu.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media