Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Født med to hoder på én kropp

Siamesiske tvillinger født i Kina.

SJELDEN FØDSEL: Siamesiske tvillinger som har to hoder men deler én kropp ble torsdag født i sørvestlige Kina. Leger sier det vil være så godt som umulig å skille jentene, som har hvert sitt spiserør og ryggrad, men deler øvrige organer. Foto: AP Photo/SCANPIX
SJELDEN FØDSEL: Siamesiske tvillinger som har to hoder men deler én kropp ble torsdag født i sørvestlige Kina. Leger sier det vil være så godt som umulig å skille jentene, som har hvert sitt spiserør og ryggrad, men deler øvrige organer. Foto: AP Photo/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siamesiske tvillinger med én kropp og to hoder ble torsdag født ved sentralsykehuset i byen Suining i det sørvestlige Kina, sier sykehuset til nyhetsbyrået Associated Press (AP). Fødselen fant sted på torsdag.

En ansatt ved sykehuset, bare identifisert ved etternavnet Wang, sier foreldrene først ikke ønsket å beholde jentebabyene, av frykt for at de «ikke hadde råd til å holde dem i live».

Tvillingene veide rundt fire kilo og var 51 cm lange ved fødselen. Jentene har to ryggrader, to spiserør og deler ytterligere organer. Leger sier det vil være «nesten umulig å skille dem», ifølge AP.

De er nå overført til et sykehus i storbyen Chongquing for å bli undersøkt av eksperter.

Siamesiske tvillinger er en komplikasjon som kan oppstå når en befruktet eggcelle ikke deler seg som normalt i livmoren. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media