Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Født på fly – får gratis billetter resten av livet

En gutt som ble født om bord på et fly fra Saudi-Arabia til India, har fått en spesiell gave fra flyselskapet: gratis billetter resten av livet.

FØDT PÅ FLY - FÅR SVÆRT LUKRATIV AVTALE - LIVET UT: Å føde på et fly er kanskje noe de færreste ønsker seg. Men for den nyfødte, viste fødselen seg å bli svært så lukrativ. Foto: NTB Scanpix
FØDT PÅ FLY - FÅR SVÆRT LUKRATIV AVTALE - LIVET UT: Å føde på et fly er kanskje noe de færreste ønsker seg. Men for den nyfødte, viste fødselen seg å bli svært så lukrativ. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var slett ikke planlagt at den nye verdensborgeren skulle melde sin ankomst mer enn 10 000 meter over Arabiahavet på et fly mellom Saudi-Arabia og den indiske byen Kochi søndag, melder CNN.

Flyet fra Jet Airways ble omdirigert til millionbyen Mumbai, der mor og barn ble ført til et lokalt sykehus. Ifølge flyselskapet står det bra til med begge to.

Takker besetningen


Besetningen på flyet og en ambulansearbeider som var passasjer om bord, sto for forløsningen.

- Jet Airways roser besetningen for hvordan de raskt taklet situasjonen og omsatte treningen de har fått til livreddende handling, sier en talskvinne for flyselskapet.

Babyens nasjonalitet er ikke kjent, men han vil få mange muligheter til å gjøre seg kjent i India og omegn. Jet Airways er ett av landets største flyselskaper og flyr til 65 reisemål i inn- og utland.

Eksklusiv klubb

Selskapet er ikke det første som gir fribilletter på livstid til personer født om bord. Også Thai Airways og AirAsia har kommet med lignende gaver. Det er likevel ingen automatikk i at det å bli født høyt opp i luften garanterer gratisreiser livet, selv om noen tror det.

De få som blir født høyt over marken, får derimot et annet privilegium. De blir medlemmer i en eksklusiv klubb av folk som kan få pass med påskriften «innehaveren er født på et fly».

(NTB)

Hele Norges coronakart