Født uten øyeepler

Familien fra Bergen krever 6-8 millioner kroner fra Haukeland sykehus. De mener cellegiften faren fikk kan være årsaken til de store misdannelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gutten, som nå er fire år gammel manglet blant annet øyeeplene, skriver Bergens Tidende. Nå går familien til sak mot Vesta Forsikring, som var forsikringsselskapet til Haukeland sykehus i 1997, da faren gikk på cellegiftkuren.

Saken starter i Bergen tingrett mandag.

- I denne rettssaken vil det bli fastslått om Vesta, på vegne av sykehuset, har erstatningsansvar. Dersom det blir fastslått at de har ansvar, vil vi kreve en erstatning på mellom 6 og 8 millioner kroner på vegne av gutten, sier advokat Bjørn Lillebergen, som representerer fireåringen og hans familie.

Prinsipiell

Saken er spesiell og prinsipielt viktig. Dessuten reiser den særskilte juridiske problemstillinger, påpeker Lillebergen.

Barnets sak kan nemlig ikke behandles av Norsk Pasientskadeerstatning, fordi denne instansen bare kan behandle erstatningssaker for skader påført den enkelte pasient. I denne saken er det snakk om skader påført et foster.

Det er nærmere fem år siden at faren til den lille gutten ble behandlet med cellegiften Sendoxan på Haukeland sykehus. Personer som blir behandlet med Sendoxan skal få beskjed om at de under behandlingen i tre måneder etterpå må unngå graviditet på grunn av fare for misdannelser. Dette gjelder både menn og kvinner. Pasientene skal også få beskjed om at bruk av Sendoxan kan føre til nedsatt evne til å få barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer