Surrogati:

Fødte brorens barn

Da Chapelle Coopers homofile bror og hans kjæreste trøblet med å få sitt eget barn, bestemte søstera seg for å gi paret «livets gave».

«Livets gave»: Chapelle Cooper (27) bestemte seg for å stille opp som surrogatmor for sin egen bror, Scott Stephenson, og hans kjæreste Michael Smitt. Foto: The Mail / NTB Scanpix
«Livets gave»: Chapelle Cooper (27) bestemte seg for å stille opp som surrogatmor for sin egen bror, Scott Stephenson, og hans kjæreste Michael Smitt. Foto: The Mail / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag kunngjorde Chapelle Cooper (27) at hun hadde født sin niese, 2500 gram tunge Harper Elizabeth Smith. I samme Facebook-innlegg gratulerte hun de nybakte foreldrene Scott Stephenson og Michael Smith.

Fødselen fant sted 15 dager før termin, men Harper Elizabeth hadde lenge vært ønsket av de nybakte foreldrene.

Scott og Michael hadde nemlig ønsket seg sitt eget barn i årevis, og hadde utforsket muligheten for både adopsjon og surrogati.

- Scott og Michael snakket om adopsjon, men oppdaget at det var en del hinder å komme seg gjennom. Surrogati ble også nevnt, men da ville man ha måttet gitt noen tilliten til å gjøre det, samt at det var veldig dyrt også, sier Cooper til Daily Mail.

«Livets gave»

Dermed bestemte ettbarnsmora fra tettstedet Dalton i England seg for å gi broren og hans kjæreste «livets gave».

Barnet ble unnfanget ved at Cooper ble befruktet med brorens kjærestes sperm.

- Vi har alltid vært veldig nærme i vår familie. Dette har fått fram en helt ny side ved oss alle, og brakt oss enda nærmere hverandre. Det har vært en vidunderlig opplevelse, sier broren Scott Stephenson til The Mail.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer