Fødte gigantbaby

Og det var ikke den første store babyen trebarnsmoren har født.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Når noen blir født er alle opptatt av hvor lang og tung det lille nurket er. I Norge ligger snittvekten mellom 3,4 og 3,7 kilo, avhengig om man føder en jente eller gutt.


I USA finnes det en trebarnsmor som nok går seirende ut av de fleste diskusjoner om hvem som har født den største babyen.

Mye å slekte på

Lille, eller skal vi si store Delaney Jessica Buzzel veide 6,24 kilo da hun ble født for en uke siden. Hun ble tatt med keisersnitt tre uker før termin. Lengden var 56 cm.

- Det var som å holde en fire-fem måneder gammel baby i armene, sier sykepleier Judy Nadolski til nyhetsbyrået AP.

Men det er ikke bare Delaney som er stor. Også hennes to søsken var også over snittet da de ble født. Storesøster veide 5,22 kilo, mens storebror veide 4,76 kilo.

Ytterst sjeldent

- Det var drøyt, er kommentaren til leder for fødeavdelingen på Rikshospitalet, Tore Henriksen.

I Norge er det rundt 320 nyfødte hvert år som veier over fem kilo. Barn over seks kilo er ytterst sjeldent.

- Det utgjør langt under en promille av de nyfødte. Den største registrerte babyen i Norge lå et sted mellom 6,5 og 7 kilo, sier Henriksen til Dagbladet.no.

Han sier at store barn løper en større risiko for å bli overvektige i voksen alder. De er også mer disponert for å få sukkersyke.

- Uten at jeg kjenner til historien fra USA så er det mye som tyder på at familien kan være genetisk disponert for å få store barn. Om de i tillegg har et usunt kosthold og at moren kanskje har sukkersyke, så er det større sjanse for å få så mange store barn, sier Henriksen.

Matnyttige kallenavn

Teorien om usunn kost kanskje underbygges av følgende. Da pluggen på 5,22 kilo ble født, hengte faren Paul Buzzel opp et skilt utenfor familiens hjem der det sto «Home of the Whopper». Whopper er en kjent amerikansk hamburger fra kjeden Burger King.

Da nummer to ble født og veide 4,76 fikk han kallenavnet Whopper jr. Allerede nå har lillesøster fått et kallenavn. Det er Big Enchilada.

STOR LILLESØSTER: Dette nurket veide 6,24 kilo da det ble født.