Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fødte gutt på 7,1 kilo

Norges trolig tyngste baby kom til verden på Vestfold sentralsykehus påskeaften. Gutten veide 7,1 kilo og var 58 centimeter lang, skriver Sandefjords Blad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De stolte foreldrene, Hanne (42) og Harald Heian (45), har 11 barn fra før. Alle barna veide over 4 kilo ved fødselen, men ingen kunne måle seg med den sist ankomne.

- Vi har fått barn på over 6 kilo før og visste at også dette barnet var stort. Men ikke så stort som 7,1 kilo, sier Harald Heian.

Ingen større

Da legen skulle måle diameteren på guttens hode før fødselen, trodde han det var noe galt med apparatet. Det viste seg at diameteren på hodet var 114 millimeter, og at det hadde en omkrets på 43 centimeter.

Verken personalet ved Vestfold sentralsykehus, Rikshospitalet eller Ullevål sykehus har hørt om at tyngre barn enn dette er født i Norge.

Ifølge Guinness rekordbok er den tyngste babyen gjennom tidene en gutt på 10,8 kilo, født i USA i 1879. En gutt som kom til verden i Italia i september 1955 veide 10,2 kilo.

Normal fødsel

Hanne Heian hadde termin 20. mars og var på sykehuset tre ganger før gutten endelig meldte sin ankomst. Fødselen var unnagjort på 40 minutter og forløp helt normalt, uten keisersnitt. Det står ifølge faren bra til både med mor og barn, og begge er ventet hjem torsdag.