Fødte i bilvrak

Heli Henttonen (35) fødte i en vraket Ford Focus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fødsler fører gjerne med seg en del dramatikk, men natta ble spesielt adrenalinfylt for paret Frank Spidsberg og Heli Henttonen. Etter at høygravide Henttonen hadde merket riene tidligere på natta måtte de to slenge seg i bilen for å komme seg til fødeavdeligen på Rikshospitalet.

Kræsjet i kantstein

Det ble en tur de ikke glemmer med det første. I krysset Sigrid Undsetsvei/Ringveien ble det for glatt for parets Ford Focus, og turen endte i en kantstein.

- Vi hadde med oss svigermor og greier og kjørte avgårde. Vi visste det var veldig glatt, men jeg prøvde å være forsiktig, men i krysset gikk det bare ikke, sier en ganske oppbrakt, men stolt far til Dagbladet.no.

Kollisjonen ødela forstillingen på bilen, uten at det ga en nevneverdig demper på barselen.

Barnet ville ut

For i krysset ble de stående, og barnet ville ut. Politiet kom tilfeldigvis forbi, og ble bare stående som tilskuere til fødselen, for far måtte ta kontrollen. Men farmor hjalp til med å gi instrukser.

- Mamma hadde jevnlig kontakt med sykehuset, og de fortalte hva jeg skulle gjøre. Han fløy ut da klokka var halv tre, så det gikk veldig fort, sier han.

FØDTE I BILVRAK: Heli Henttonen (35) måtte føde i bilen med hjelp fra mannen Frank Spidsberg og svigermor. MMS-foto: Frank Spidsberg
FØDTE I BILVRAK: Heli Henttonen (35) måtte føde i bilen med hjelp fra mannen Frank Spidsberg og svigermor. MMS-foto: Frank Spidsberg Vis mer

Ambulansen kom for seint til å hjelpe til med fødselen, men det var to lykkelige foreldre som ble lempet inn på fødeavdelingen.

... Og navnet?

Men hva skal barnet hete?

- Vi tulla litt med at han var født i en Ford Focus. Kanskje det skulle bli navnet, humrer den stolte barnefaren.

Nå håper Spidsberg på leiebil til sin oppgraderte familie, for Focusen er tauet inn med tildels store skader.