Fødte jente - venter på de sju neste

En italiensk kvinne fødte denne uka ei lita jente, nå venter hun bare at hennes sju andre barn skal bli født. Hvis åttlingene lever over en uke setter de ny verdensrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marinella Mazzara (31) fra Sicilia fødte denne uka lille Margherita på rundt en halv kilo. Men svangerskapet er på ingen måte over. Inne i magen venter jentas sju søsken på å bli født, forhåpentlig om noen uker. Margherita er nemlig en av åttlingene som kan sette verdensrekord dersom alle overlever sin første leveuke.

Lille Margherita ble født etter 25. svangerskapsuke, og har det etter forholdene bra. Legene håper at de sju andre barna ikke blir født på endel uker ennå - jo lenger fosterne holder seg i mors mage desto større er sjansene for å overleve.

Naturlig

Mamma Mazzaras ventende barn ble unnfanget på den vanligste måten, etter at hun hadde gjennomgått en fruktbarhetsbehandling.

Men hun er på ingen måte den første til å vente mange barn.

- I 1971 fødte en kvinne i Sydney ni barn, men ingen av dem overlevde den første uka.

- En tyrkisk kvinne fødte åttlinger i 1985 etter fruktbarhetsbehandling, men seks av dem døde de første 12 timene, de siste to døde i løpet av tre dager.

Tjener penger

I august 1996 sa britiske Mandy Allwood nei til å abortere noen av sine åtte fostre slik at sjansen for at noen av dem skulle overleve ville øke. Alle barna døde. Fru Allwood hadde solgt rettighetene til de første babybildene til en britisk avis.

Den italienske familien skal ha gjort lignende avtaler med et italiensk magasin og en tysk tv-stasjon, melder Sky News.

<B>MISTET ALLE:</B> Mange spekulerte i om det var pengene for salget av de første babybildene som fikk britiske Mandy Allwood (bildet) til å gjennomføre svangerskapet. Alle hennes åtte barn døde.