Fødte på badet

Fredag fikk Ingrid gleden av å overvære fødselen til sin nye lillesøster. Det skjedde hjemme på badegolvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var fredag kveld, like før barne-tv begynte, at pappa Kim (28) og datteren kom hjem fra handletur på nærbutikken. Det første som møter dem er noen kraftige stønn bak ei stengt baderomsdør. Mamma Anne Syversen (27) er i full gang med å føde sin tredje datter, ti dager før termin.

- Jeg ble ganske stressa, og fikk først ikke slippe inn til Anne, forteller jordfar. Han måtte plassere datteren foran TV-apparatet, ringte så både taxi og ambulanse og fikk til slutt en jordmor fra Aker sykehus på tråden.

- Hun hjalp oss til å beholde roen, og det hele var over veldig fort. Fra jeg fikk de første riene til babyen var ute, gikk det 35 minutter. Det er uten tvil min minst smertefulle fødsel, sier Syversen, som også tror den raske hjemmefødselen bare har vært bra for datteren. - Hun har vært utrolig rolig og behagelig å ha med gjøre disse første dagene.

Søsteren Ingrid kom etter hvert inn på badet for å ønske sin nye søster velkommen.

- Før babyen i det hele tatt var kommet helt ut, ville hun ha henne med inn i stua for å se ferdig barne-tv.

Men hun syntes det var ganske rart at mamma og pappa skrek så mye, sier jordfar og ektemann Kim Rasch-Olsen. Han følte han kom hjem i grevens tid.

- Tjue minutter seinere, og jeg hadde trolig ikke fått med meg denne opplevelsen. Må få skryte av Anne, som var utrolig flink under fødselen. Ambulansepersonell kom inn døra mens babyen fortsatt var fast i mor, og en av dem fikk klippet av navlestrengen på stedet. Etter to døgn på sykehus bar det søndag tilbake til Lambertseter med en velskapt datter som veide 3,9 kilo og var 51 centimeter lang.

<!--BTEK0--> LYKKELIG: På dette badet fødte Anne Syversen en datter fredag kveld. Kim Rasch-Olsen og søster Ingrid overvar familieøkningen. <!--FOTO--> <!--/FOTO-->