Visste ikke at hun var gravid:

Fødte på flyet

Reddet av andre passasjerer.

PLUTSELIG FØDSEL: Det ble en flytur utenom det vanlige for Lavinia Mounga og resten av passasjerene om bord på Delta Airlines-flyet fra Utah til Hawaii. Video: Newsflare / Foto: Hawaii Pacific Health Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En kvinne fra Utah startet plutselig en fødsel midt under en flytur.

Kvinnen, som ikke visste at hun var gravid, fødte en liten gutt på flyet som var på vei til Hawaii. Det skriver flere amerikanske medier, blant andre CBN News og ABC News.

Lavinia Mounga reiste fra Salt Lake City til Honolulu, da hun plutselig begynte å føde. Hun fødte da sønnen Raymond Mounga i uke 29 av svangerskapet.

Brukte skolisse

Flyet befant seg midt over Stillehavet da det plutselig var noen som ropte etter medisinsk hjelp blant passasjerene.

Tilfeldigvis var det en lege og tre sykepleiere om bord. Legen Dale Glenn, og sykepleierne Lani Bamfield, Amanda Beeding og Mimi Ho kom raskt til unnsetning for å hjelpe Lavinia og sønnen hennes.

- Jeg gikk for å se hva som skjedde, og da så jeg at hun holdt et barn i armene sine. Han var så liten, sa Bamfield ifølge NBC News.

Uten medisinsk utstyr for å behandle en tidligfødt baby, brukte legen og sykepleierne noen skolisser for å binde og kutte gjennom navlestrengen.

De måtte være kreative, og brukte derfor også en Apple Watch for å måle babyens hjertefrekvens.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer