Fødte uten å ane at hun var gravid

Levanger-kvinnen vil være anonym slik at hun kan fortelle det til familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På formiddagen varslet riene en fødsel i anmarsj. Det eneste som var en smule uvanlig var at kvinnen ikke ante at hun var gravid.

- Ja, det var jo selvfølgelig et stort sjokk, for jeg visste jo ikke at jeg var gravid. Men jeg har vært gjennom en fødsel før, så jeg skjønte hva som var i gang da riene begynte. For rier kjenner du igjen, sier kvinnen til Adresseavisen.

Hun ønsker ikke å stå fram med navn fordi hun har lyst til å fortelle sine nærmeste om fødselen. Men hvordan er det egentlig mulig å gå gjennom et helt svangerskap uten å ane at man er gravid?

- Nei, det kan du lure på, sier kvinnen.

Ikke uvanlig

Ifølge seksjonsoverlege Kjell Salvesen ved St. Olavs Hospital hender det av og til at kvinner ikke har forstått at de er med barn. Salvesen anslår at det hender mellom en og to ganger i året ved hans sykehus.

- Noen ganger er kvinnen ganske omfangsrik, slik at det ikke er så lett å se graviditeten. Når det er sagt: Det er ikke så ofte kvinner føder store babyer på 3500 gram uten å vite det, vanligvis er barna mindre, sier han til avisa.

Men det kan også være andre grunner til at enkelte ikke forstår at de er gravide.

Han forklarer at noen nekter å forstå at de er blitt gravide fordi de har hatt problemer med å bli det, mens andre fortrenger det fordi de ikke ønsker å bli gravide.