Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fødte utenfor sykehuset

Benjamin er en utålmodig krabat, i går kveld kom han til verden utenfor døra til sykehuset i Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veene begynte to dager før terminen for Yvonne Mølbach (21) fra Lunde i Telemark veer. Hun og mannen Øystein (23) satte seg i bilen og kjørte mot sykehuset.

I det de hadde parkert bilen, ble veene sterkere og sterkere.

Fødte på veienDen vordende moren klarte ikke å ta flere skritt mot sykehuset. Øystein la henne forsiktig ned på veien mellom parkeringsplassen og hovedinngangen til sykehuset, skriver Telemarksavisa.En sykepleier kom tilfeldigvis forbi, og skjønte raskt hva som var i ferd med å skje. Sykepleieren dro ned buksene på Yvonne, og så at hodet til gutten allerede var ute. Far tok imotSykepleieren løp inn på syhuset for å hente en rullestol, men det var allerede for sent.Et halvt minutt senere sto pappa Øystein med lille Benjamin i armene.- Det var litt spesielt å ta imot sønnen min på den måten. Det var veldig koselig, men det ble ikke sånn som jeg hadde tenkt, sier Øystein Mølbach til Dagbladet.no.Øystein og Yvonne har en datter på to år fra før, så han visste hva han skulle gjøre.- Jeg passet på navlestrengen. Sånn at den ikke kveilet seg rundt halsen hans, og vi fikk holdt ham varm med et håndkle, sier Øystein.- Det kom leger ganske raskt til stedet, så det gikk bra. Nå står alt bra til med mor og barn.Tok bildeMamma Yvonne syntes at hele opplevelsen var ganske så spesiell, i følge Øystein:- Yvonne sa at dette måtte hun ha bilde av. Så hun fant frem kameraet og tok noen bilder. Etterpå fikk vi noen andre til å ta bilder av oss.Torsdag klokken 18.25, kom altså lille Benjamin til verden. Han veier 4530 gram og er 53 centimeter lang..