KOMMENDE GENERALSEKRETÆR? Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen har formelt erklært seg som kandidat til stillingen som ny generalsekretær i NATO. Foto:AFP/ERIC PIERMONT/SCANPIX
KOMMENDE GENERALSEKRETÆR? Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen har formelt erklært seg som kandidat til stillingen som ny generalsekretær i NATO. Foto:AFP/ERIC PIERMONT/SCANPIXVis mer

- Fogh har meldt sitt NATO-kandidatur

Men alt er ikke avgjort ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen har formelt erklært seg som kandidat til stillingen som ny generalsekretær i NATO, melder den danske avisen Politiken.

Fogh Rasmussen kom med kunngjøringen på et ekstraordinært møte NATO-landenes ambassadører hadde i Brussel torsdag kveld, opplyser diplomatiske kilder til politiken.dk.

- Det betyr ikke at saken er avgjort ennå. Men han er i høy grad med i spillet, sier en kilde.

Ifølge nettavisen er Tyrkia fortsatt skeptisk til å la Fogh Rasmussen bli ny sjef for alliansen. Uformelle møter mellom visse ledere under G20-toppmøtet i London torsdag har imidlertid ført diskusjonen til et punkt der den danske statsministeren nå formelt er kandidat, ifølge avisen.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt et møte der vi diskuterte spørsmålet om ny generalsekretær, men innholdet er konfidensielt, sier Norges NATO-ambassadør Kim Traavik til NTB.

Han vil ikke svare på spørsmål om Fogh Rasmussen har lansert sitt kandidatur.

- Det kan jeg ikke kommentere. Det er en prosess som fortsatt pågår. Slike spørsmål må rettes til stats- og regjeringssjefer på toppmøtet i Strasbourg fredag.

(NTB)