Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fogh varsler NATO-retrett fra Afghanistan

Afghanske soldater og politifolk skal overta ansvaret for sikkerheten, sier alliansens generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

VARSLER TILBAKETREKKING: Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Foto: Peter Frede Eilertsen
VARSLER TILBAKETREKKING: Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Foto: Peter Frede Eilertsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||NATO vil i løpet av neste år trekke sine styrker ut av deler av Afghanistan. Afghanske soldater og politifolk skal overta ansvaret for sikkerheten, sier alliansens generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

Fogh Rasmussen sa på et møte med NATOs utenriks- og forsvarsministre i Brussel mandag at planen om å la afghanerne overta sikkerhetsansvaret i deler av landet er realistisk. Han fikk støtte fra den tyske forsvarsministeren Karl-Theodor zu Guttenberg.

Også Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle stilte seg positiv.

- Vår regjering har som sin ærgjerrige målsetting at den i løpet av valgperioden skal komme så langt at en tilbaketrekning av våre styrker er mulig, framholdt Westerwelle.

Fogh Rasmussen ville ikke si om planene om tilbaketrekning også gjelder de nordlige delene av Afghanistan, der blant annet den norske Afghanistan-styrken opererer.

- Det er litt tidlig å snakke om bestemte distrikter og nabolag, framholdt NATO-sjefen.

Generalsekretæren mente at Storbritannias krav om at andre NATO-allierte enn USA må sende 5.000 ekstra soldater til Afghanistan ikke er urimelig. Men det er for tidlig å si nøyaktig hvor mange soldater som trengs, framholdt han. (©NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media