<strong>FYLLETUR:</strong> Maria Fogh (t.v), datter av tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen i Danmark, nå NATO`s generalsekretær, er blitt skånet av det danske forsvaret rundt en sak om fyll da hun var soldat i Kosovo. Her sammen med pappa (t.h) da han tok imot USA`s tidligere president George W. Bush og datteren Jenna i 2005. Foto: Scanpix.
FYLLETUR: Maria Fogh (t.v), datter av tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen i Danmark, nå NATO`s generalsekretær, er blitt skånet av det danske forsvaret rundt en sak om fyll da hun var soldat i Kosovo. Her sammen med pappa (t.h) da han tok imot USA`s tidligere president George W. Bush og datteren Jenna i 2005. Foto: Scanpix. Vis mer

Foghs soldat-datter skånet

Foghs datter skånet av det danske forsvaret etter fylletur i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Det danske forsvaret har i flere år hemmeligholdt en sak om en gruppe danske soldaters forsømmelse og fyll under patrulje i Kosovo, skriver den danske avisa B.T.

Blant soldatene var nemlig Maria Fogh, datteren til Anders Fogh Rasmussen, tidligere statsminister i Danmark og nåværende generalsekretær i NATO, skriver B.T. fredag.

Soldatfyll I alt fire danske soldater var involvert i episoden, som fant sted den 14. november 2003 på en fransk base i Kosovo. Tre av soldatene ble avhørt og truet med hjemsendelse, mens én øyeblikkelig ble hjemsendt og idømt en bot.

Det var Foghs datter som kjørte patruljebilen tilbake til den danske leiren etter besøket hos franskmennene, men det er uklart om hun drakk alkohol, skriver B.T. Den hjemsendte soldaten, Kenneth Møller Nielsen, sier nå at han føler han ble gjort til syndebukk i saken fordi forsvaret ville verne Foghs datter.

Fryktet mediestorm - Da jeg etter hjemsendelse spurte personalsjefen på Antvorskov Kaserne hvorfor Maria Fogh ikke var blitt avhørt i saken, fikk jeg til svar at det kunne resultere i en mediestorm, og det ville han helst unngå, sier soldaten.

Socialdemokraternes forsvarspolitiske talsmann John Dyrby sier han nå vil be forsvarsminister Gitte Lillelund Bech om å undersøke saken. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer