Fokus Bank joker for 'Postkassa'

Sjebnen til den planlagte bankgiganten 'Postkassa' blir trolig avgjort på Fokus Banks styremøte i ettermiddag. Både Postbanken og Kreditkassen skal være innstilt på å inngå en pakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre bankene skal etter planen bli enige om fusjonsavtalen i kveld, etter interne styremøter samme dag. Men det har vært flere skjær i sjøen for den planlagte bankgiganten. Fusjonen avhenger av at partene blir enige om bruken av postens filialnett. Handelsbankens oppkjøpstilbud på Fokus Bank kan vise seg å være et større hinder for storbanken.

Postbanken sier trolig ja

- Jeg har stor tro på at styremedlemmene vil gi sitt bifall til fusjonsplanen på styremøtet i kveld, sier informasjonsdirektør Tore Dyredahl i Postbanken.

Ifølge informasjonsdirektøren er en avtaleskisse om bruken av postens filialnett nærmest i boks, med små endringer fra dagens avtale. Det nye avtaleutkastet blir etter planen lagt fram for bankens styre klokka 17.00 i kveld.

Jokeren

Samtidig skal styret i Fokus Bank sette seg sammen for å avgjøre om de skal vrake oppkjøpstilbudet på fem milliarder kroner fra Handelsbanken til fordel for fusjonen med Postbanken og Kreditkassen. Ved 14-tida i dag var det ifølge informasjonsdirektør Anne Karin Sveinall i Fokus Bank fortsatt et åpent spørsmål om hvilken løsning styret i banken kommer til å velge.

Etter opprinnelig tidsskjema skulle styremøtet finne sted i Trondheim klokka 14. Men bankledelsen og styremedlemmene valgte istedet å sette kursen mot Oslo.

Sier ja

Kreditkassen skal også ha styremøte klokka 17 i kveld, men utfallet skal allerede være klart.

- Kreditkassenstyre trenger ikke mer tid på å bestemme seg, banken går inn for en fusjon, sier informasjonsdirektør Kjell Flø i Kreditkassen. Han er svært spent på utfallet av styremøtene i Fokus bank og Postbanken.