Fokusering på hva som er viktig

Hva er egentlig kraftige internettlinjer laget for?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å komme med sammenlikninger mellom skattesnyltere og pirater blir litt for drøyt. Forskjellen er at piratvirksomhet hos en hverdagsperson og hvermann går på gratis kultur og underholdning. Dette burde allerede være en forutsetning for samfunnet vi lever i. Nå sier jeg ikke direkte at skattepenger bør gå til store limoer og kinopremierer for de innen film og kultur, men å støtte de som vil opp og fram innen feltet kultur og gi støtte til de som trenger det.

Studier viser for øvrig at fildelere er blant gruppen som går oftest på kino og kjøper mest musikk. Kanskje dette er fordi gruppen pirater er de som verdsetter kultur mest?

Få studier er gjort på hva som lastes ned, om det er musikk eller film eller noe annet sprekt vi ikke snakker høyt om. Det vi ikke snakker høyt om ligger høyest over listen av hva som blir lastet ned, men etter det er det som er spennende. Det er nemlig tv-serier som blir lastet ned nest mest her i verden, og det er der mesteparten av piratvirksomheten tar sted. Her har tv-kanaler ikke tatt seg tilrette av den flotte teknologien vi har utviklet. Bredbåndsteknologi og fibernett er i større og større grad blitt utviklet og brukt over hele verden. De fleste i Skandinavia har råd til denne teknologien og de fleste bruker den også. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer