Følelsesladd markering etter knivdrap

Et hundretall venner, familie og fotballsupportere marsjerte søndag i stillhet fra fotballpuben Bohemen til stedet der Egil Tostrup Bråten (23) ble drept for å markere sin avsky mot blind vold og for å minnes avdøde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til mandag for en uke siden ble Bråten drept med kniv utenfor sitt hjem i Nordahl Bruns gate 22 i Oslo sentrum.

Den følelsesladde markeringen kom i stand etter initiativ fra den skandinaviske supporterklubben til Leeds United, Luscos.

Bråten var en lidenskapelig Leeds-tilhenger, og hadde mange venner og bekjente i supportermiljøet i Oslo. Senest tre dager før han døde, var han på Bohemen og så favorittlaget avansere i UEFA-cupen.

På drapsstedet holdt Bråtens tante og politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt appell. Torgeir Holsæter la ned en krans til minne om Bråten på vegne av supporterklubben.

Flere tente lys og la ned blomster. Med tårer i øynene mintes de i stillhet avdøde.

Minnestund før fotballkamp

- Dette kom i stand etter at jeg fikk summet meg litt dagen etter drapet. Jeg foreslo at vi kunne møtes en liten stund før neste Leeds-kamp for å minnes Egil, forklarer kamerat og Leeds-supporter, Øyvind Bratlie Skaare til NTB.

Søndag ettermiddag spilte Leeds mot Tottenham, og flere Tottenham-supportere hadde også møtt fram til markeringen.

Bratlie Skaare var overrasket over hvor mange som hadde møtt fram.

- Vi var veldig opptatt av å gjøre noe som familien støttet, og jeg fryktet at dette skulle bli en eneste stor «hype». Jeg er glad for at familien støttet opp om dette, sier han.

Flere i Bråtens nære familie møtte fram til markeringen.

Maktesløs

Egil Tostrup Bråtens tante holdt en følelsesladd appell til minne om sitt fadderbarn.

- Egil var uerstattelig for oss og nå kjenner vi oss maktesløse. Han visste nok ikke at så mange var glad i ham, og det er sterkt å se så mange Leeds-supportere i gatebildet, sa en opprørt tante.

Hun etterlyste flere natteravner og mer politi i gatene.

- Jeg forventer at de ansvarlige i kommunen gjør noe og ikke bare sier huff for så å glemme dette, sa hun før hun lyste fred over nevøens minne.

To etterlyste

Også sjef for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen holdt appell under markeringen. Han var stolt og glad for alle som hadde møtt fram for å vise sin støtte til kampen mot blind vold.

- Dette er en særdeles vanskelig sak for politiet å etterforske, og vi er avhengig av bidrag fra alle dere som står her, sa han.

Abrahamsen benyttet også anledningen til å etterlyse to personer som skal ha gått forbi drapsstedet på det aktuelle tidspunktet.

- Vi ønsker å komme i kontakt med to menn som passerte drapsstedet til fots klokka 00.46, altså kort tid før vår politipatrulje kom til stedet. De to er trolig i 20-årene, sier Abrahamsen til NTB.

Han opplyser at politiet har sett kameraopptak av de to, og er svært interessert i å finne ut om de kan ha sett noe, eller om de har hatt noe med drapet å gjøre.

(NTB-Vegard Kvaale)

LA NED KRANS:</B> Styreleder i Leeds` skandinaviske supporterklubb, Torgeir Holsæter, la søndag ettrmiddag ned krans ved stedet der Egil Tostrup Bråten ble drept. Til venstre står Bråtens tante Lise Tostrup Setek.
FØLELSESLADD:</B> Kransenedleggelses skjedde i forbindelse med en supportermarsj til åstedet, der både Leeds- og Tottenham-tilhengere deltok, sammen med familie og venner av Bråten.
<B>MINNES EGIL:</B> Natt til mandag for en uke siden ble Bråten drept med kniv utenfor sitt hjem i Nordahl Bruns gate 22 i Oslo sentrum.