- Føler at min datter lever

I går kveld reiste Lise Olberg til den karibiske øya Curagao for å lete etter datteren sin. Signe (27) forsvant sporløst 23. september under en ferietur. Nå orker ikke mamma å vente lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lise Olberg har forgjeves prøvd alle kanaler, både Utenriksdepartementet, ambassaden i Venezuela og Interpol.

- Jeg har møtt mye velvilje. Men det hjelper så lite når de ikke finner spor etter jenta mi, sier hun.

Betydd mye

Omsorgen fra kjente og ukjente i de forferdelige, lange ukene etter at Signe ble borte har betydd mye for Lise Olberg. Hjemme i Larvik vet folk hvilke tragedier som tidligere har rammet den lille familien.

«Signe er den eneste jeg har igjen. Vi må finne henne.»

LISE OLBERG
Mamma

- Mange syntes nok vi hadde fortjent bedre, sier Lise.

Hun har grått seg gjennom to vonde merkedager denne høsten. For fire år siden døde eldstedatteren. For to år siden døde ektemannen.

- Signe er den eneste jeg har igjen. Vi må finne henne. Jeg kjenner på meg at hun lever, sier mamma. Signes sjef hos Braathens, Gustav Sælør, er Lise Olbergs nærmeste støttespiller under oppholdet på Curagao.

- Vi gjør hva vi kan for å få Signe tilbake. Hun er en arbeidsgivers drøm, sier han.

Lise Olberg forteller at hun var avhengig av å ha med seg en kjentmann. Nå setter hun sin lit til Arne Sørensen, som vokste opp på Curagao før han flyttet til Vestfold.

Ansikt til ansikt

Ingen vet hvor mye politiet på Curagao har satset på etterforskningen av saken.

- Kanskje de er villige til å gjøre mer når de har møtt meg ansikt til ansikt. Da er ikke lenger Signes forsvinning bare et papir i en skuff. Da vil de forstå at Signe har noen som savner henne, mener Lise Olberg. Hun klarer ikke å slå seg til ro med at politiet mangler spor.

- Det er sikkert mannfolk som har gått gjennom kofferten hennes på politistasjonen. En mamma kan se helt andre ting, sier Lise Olberg.

Datteren hadde en hard arbeidssommer bak seg i innsjekkingen på Gardermoen da hun reiste til Karibien for å slappe av 21. september.

- Signe var egentlig på vei til Florida med ei venninne hun jobbet sammen med i Braathens. Men kollegaen kunne ikke ta seg fri likevel. Dermed dro Signe til Curagao alene. Jeg var aldri redd for henne. Hun har reist mye og er alltid fornuftig. Dagen etter at Signe kom fram, ringte hun meg fra hotellet. Humøret var strålende, fordi hun syntes det var så fint der, forteller Lise Olberg.

Norges ambassadør i Venezuela, Dag Mork Ulnes, reiser over fra Caracas til Curagao mandag for å delta i møtene mellom politiet, statsadvokaten og Lise Olberg.

- Jeg fant det riktig å bistå Signe Olbergs mor på stedet, sier han.