Karantenehotell

- Føler at vi blir straffet

Eva Marie (66) og Atle Krydsby (73) har utsatt hjemreisen fra Spania for å slippe karantenehotell. Jusprofessor påpeker at det er betenkeligheter med systemet.

I SYDEN: Eva Marie og Atle Krydsby er i Spania. De vil unngå karantenehotell. Foto: Privat
I SYDEN: Eva Marie og Atle Krydsby er i Spania. De vil unngå karantenehotell. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag innførte regjeringen nye nasjonale coronatiltak. Nå må alle som har vært på en unødvendig utenlandsreise, tilbringe hele karantenetida på karantenehotell.

Dette gjelder også personer med bostedsadresse i Norge.

Eva Marie og Atle Krydsby fra Askøy har hus i Valencia-regionen i Spania, hvor de tilbringer vinterhalvåret. Det har de også gjort i år.

Da nyheten om karantenehotell kom, ble den ikke tatt godt imot, forteller Eva Marie Krydsby til Dagbladet.

- Det irriterer at vi må betale for det. Ti dager for to personer blir mye penger. Vi er pensjonister. Du føler at du blir straffet for at du reiste ned for å ta vare på huset. Jeg har fibromyalgi, og føler meg friskere her nede, sier hun.

- Nazistiske ting

Kjell Tore Olsen (73), tidligere salgssjef i IT-selskapet Evry og med norsk adresse i Ski utenfor Oslo, er en av mange norske vinterpensjonister på Gran Canaria som kommer til Gardermoen i helgen.

Han har engasjert seg kraftig i karantenedebatten. Til TV 2 torsdag kom han med følgende kommentar: «Hva pokker er det som skjer i Norge? Det er jo nesten som nazistiske ting».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer