Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Føler meg ikke trygg

To personer skal ha ventet på de tiltalte i Ragnhild-saken etter retten i går.

DØDE:  Rettssaken mot tre personer som er tiltalt for å ha etterlatt Ragnhild Embla Helsengreen (15) pågår nå i Bergen tingrett. Foto: Privat
DØDE: Rettssaken mot tre personer som er tiltalt for å ha etterlatt Ragnhild Embla Helsengreen (15) pågår nå i Bergen tingrett. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rettssaken mot tre personer som er tiltalt for å ha etterlatt Ragnhild Embla Helsengreen (15) pågår nå i Bergen tingrett.

Da retten ble satt i dag ba en av de tiltalte om ordet og fortalte at de hadde mottatt trusler i forbindelse med saken, ifølge bt.no.

- Da vi gikk fra retten i går, gikk vi ikke rett hjem, men til noen venner først. Da vi kom hjem i halv ti-tiden stod det to personer og ventet på oss, sa den 33 år gamle kvinnen.

-Utrygg To personer skal også ha fulgt etter henne og de andre tiltalte i pausene, ifølge kvinnen.

- Jeg føler meg ikke trygg verken på mine egne eller familiens vegne. Noe må gjøres, krevde tobarnsmoren. 

15 år gamle Ragnhild Embla Helsengreen funnet død i en leilighet i Bergen i fjor sommer. Dødsårsaken antas å være en overdose heroin samt det amfetaminliknende stoffet PMMA. Den 33 år gamle kvinnen innrømmer at det var hun som hjalp Ragnhild med å sette sprøyta med heroin, men nekter straffeskyld.

Skuespill To menn på henholdsvis 19 og 35 år er også tiltalt i saken. Den 35 år gamle mannen er kvinnens tidligere samboer. Han skal ha sagt til de to andre at han ikke ville ha noen ambulanse til leiligheten sin, ifølge tiltalen. 

De to mennene erkjenner heller ikke straffeskyld etter tiltalen. 

I retten på mandag sa både 19-åringen og kvinnen at de trodde Ragnhilds symptomer på at noe var alvorlig galt var skuespill.