- Føler meg lurt av Thomas Øye

Svein Bakke, kalt «Vaske-Bakke», sørget i går for at det ble åpnet konkurs mot finansakrobat Thomas Øye (31). - Jeg føler meg lurt av Øye, og vil ikke han skal slippe unna ved å rømme til utlandet, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakke er en av Øyes mange kreditorer som har sett seg lei på at den unge verdensvante mannen har sluppet unna gang på gang. Derfor gikk han til skifteretten med en konkursbegjæring, og fikk rettens medhold i at Thomas Øye kan forfølges i Norge, selv om han sier han har flyttet til utlandet. Kravet fra Bakke er på 7,3 millioner kroner og stammer fra den ene gangen han har hatt noe med Øye å gjøre.

Finet og dyrt hus

- Bakgrunnen for kravet er det tapet jeg led som følge av at en avtale jeg inngikk med Øye for tre år siden. Han ville kjøpe huset mitt på Bygdøy, og betale 50 millioner for det.

- Avtalen var at han skulle betale 10 millioner ved kontraktsinngåelsen, som var i januar, mens selve innflyttingen skulle skje i november samme år,forteller Bakke.

Men ukene gikk, uten at Bakke så snurten til pengene. Øyes eiendomsmekler, Ansvar, som ble drevet av Tony Bratli, bekreftet at de 10 millionene sto på klientkonto. Men dette viste seg å ikke stemme.

Han maste og fikk etter hvert 3,5 millioner i ulike porsjoner fra Øye. Siden Bakke trodde bolighandelen var reell, hadde han i mellomtida kjøpt et nytt hus på Snarøya. For å unngå en økonomisk knipe, måtte han selge det med tap på 7 millioner.

Sjarmert av Øye

- Hvordan kunne en dreven forretningsmann som deg bli lurt av en ung jypling som Thomas Øye?

- Jeg var vel naiv, i likhet med mange andre som har følt seg lurt av Øye.

- Han var sjarmerende, pent kledd, opptrådte på en veldig overbevisende og tilforlatelig måte. Jeg syntes kanskje det skurret litt at en så ung mann skulle kjøpe en så dyr eiendom. Men dette var tider da mange tjente mye på børsen. Det var liksom ikke noen grunn til å tvile på at han hadde penger. Jeg stolte jo også på eiendomsmeklerfirmaet, sier Bakke.

En rask handel

Det var Øye som tok aktivt kontakt og ba om å få kjøpe den fem mål store attraktive strandeiendommen. Den var ikke lagt ut for salg.

- Handelen var over på minutter. Da det ble snakk om betalingen, husker jeg Øye sa at han kunne «betale 50 millioner i morgen», om det var det om å gjøre.

- Tror du du noen gang får pengene han skylder deg?

- Jeg regner vel egentlig ikke med det. Jeg synes likevel ikke han skal slippe unna så lett. Det kan ikke være slik at du kan etterlate deg en drøss med personlige tragedier og bunnløs gjeld, og bare stikke av til utlandet som om ingenting var skjedd. En viss folkeskikk må man kunne kreve, sier Bakke.

  • Skiftesamlingen foregår i Oslo 9. oktober. Bakke håper Øye er kar nok til å møte opp.

LUKSUSVILLA: Dette huset på Bygdøy hadde Thomas Øye sett seg ut og ville kjøpe. for 50 millioner kroner av huseier Svein Bakke.