- Føler meg mistenkt for attentatene

Sverre Martin Kirkemo, faren til de trippeldrapssiktede søstrene Kristin og Veronica, sier han føler seg mistenkt for attentatene mot Anne Orderud Paust og Per Paust i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Sverre Martin Kirkemo etterforsker politiet fjorårets to attentat for fullt.

- Hele familien min er avhørt på nytt om dette, sier han.

Det var henholdsvis 15. juli og 13. august i fjor at ekteparet Anne Orderud Paust og Per Paust ble utsatt for anslag mot sine liv.

Først ble en dynamittladning festet under bilen til Anne Orderud Paust. Deretter plasserte noen et propanapparat utenfor leiligheten deres, helte bensin derfra og ned trappa og ut på gata.

Der var bensinstripa forsøkt påtent. Dersom «lunta» hadde brent hele veien opp, ville leiligheten trolig gått i lufta.

Gremmes

Sverre Martin gremmes ennå over den behandlingen han ble utsatt for av politiet:

- De gjorde beslag hjemme hos meg, og de forlangte at sjefene mine måtte låse opp skuffer og skap på kontoret, hevder Kirkemo.

- De tok beslag i maling, plankeprøver og slangedeler. Jeg har aldri fått utstyret tilbake, og heller ikke hørt et ord til unnskyldning. Det må vel bety at jeg fortsatt er mistenkt.

Han forteller at politiet nylig har gjort ferske beslag i leiligheten han disponerer i Oslo.

- De spurte min mor, og tok seg deretter til rette. Selv har jeg ikke hørt et pip. Fra leiligheten savner jeg blant annet noen slangedeler, ståltråd og, av alle ting, en gassgrill, sier Kirkemo.

- Dersom beslagene er gjort under dekke av at Kristin har bodd der, er det tull fra ende til annen. Hun flyttet i mars i fjor - lenge før attentatene.

Sverre Martin Kirkemo hevder at samtlige voksne medlemmer av hans familie nå er avhørt på nytt om de to episodene i fjor sommer.

- Den eneste de ikke har kontaktet, er meg. Så det betyr vel at jeg fortsatt er mistenkt? undrer mannen som er far til Kristin og adoptivfar til Veronica.

Erteris

Han karakteriserer de fengslede døtrene sine som erteris gjennom hele oppveksten:

- Det er først i de seinere åra at de har valgt hver sine veier. Jeg vil si det så enkelt som at Veronica er født gammeldags, Kristin er født moderne.

Sist tirsdag besøkte Kirkemo og hans samboer Kristin i Drammen Kretsfengsel. Med seg hadde de Kristins fire år gamle sønn.

- Vi fikk et par fine timer. Det virker som Kristin har det bra i fengslet. Hun sier at vi får vente til saken er løst og hun kommer ut. Jeg vil si hun var blid, men betenkt, forteller faren.

Han skal besøke Veronica over helga:

- Jeg gjør ikke forskjell på dem.

- Blir ikke det vanskelig?

- Nei, hvordan det?

- Fordi minst en av dem lyver?

- Nei. Ja, ja. Men det er ikke min oppgave å bedømme hvem som ikke forteller hele sannheten, eventuelt hvem som lyver. Jeg setter ikke den ene opp mot den andre. Jeg er, og kommer alltid til å være, den pappaen de har krav på. Mine følelser for begge vil være de samme til jeg dør. Uansett, sier Sverre Martin Kirkemo.